De Ossebollen zijn binnenkort verkrijgbaar bij De Bakkers Lamers.
De Ossebollen zijn binnenkort verkrijgbaar bij De Bakkers Lamers. Foto: Manon Bimbergen

Een chocoladebol voor Oss waar het trots op mag zijn

Zakelijk 8.553 keer gelezen

OSS/HEESCH | Het was moeilijk om geheim te houden, maar nu komen ze er fier voor uit. De Bakkers Lamers lanceert binnenkort de Ossebol; een chocoladebol bestaande uit de vertrouwde chocoladebol receptuur van de bakkerij aangevuld met nog meer chocola en luchtigere en lobbige slagroom. "Een chocoladebol waar Oss trots op mag zijn", zeggen Harm Lamers en Melvin Snellen van De Bakkers Lamers met een lach.

Het idee voor de Ossebol ontstond met de hulp van klanten. Zij droegen onbewust hun steentje bij. "Onze chocoladebollen worden veel verkocht. Enkele klanten gingen de chocoladebollen uit zichzelf Ossebollen noemen. Dat zette ons aan het denken", vertelt Harm Lamers. Samen met chef patisserie Melvin Snellen ging hij aan de slag met de Ossebol. Een half jaar lang sleutelden ze aan de ultieme chocoladebol. Aan de basis van de Ossebol stond het vertrouwde chocoladebol recept van De Bakkers Lamers dat al ruim 40 jaar bestaat. De chocoladesoes smaakt nu nog meer naar chocolade en is gevuld met luchtigere en lobbige slagroom. Bovendien is de bol minder zoet doordat de slagroom zelf wordt gezoet door De Bakkers Lamers. Het toevoegen van chocola aan de soes is een ambachtelijk proces waar veel tijd en precisie in zit. "Het chocoladeglazuur bevat 30 procent meer chocola dan de 'gewone' chocoladebol. Chocolade breekt snel als het hard wordt, zeker als je meer chocolade toevoegt aan het glazuur. Een lastig proces waar we in geslaagd zijn zonder de eigenschappen van de bol te veranderen." Op de bol pronkt het logo van de Ossebol; een wit chocolaatje met de naam 'Ossebol' in bruine letters. Daarnaast is er voor de Ossebol een speciale verpakking ontworpen. De Bakkers Lamers wil met de Ossebol Oss positief op de kaart zetten. "We willen Oss iets eigens geven; een traktatie die specifiek voor Oss is en die het verdient."

Acties
De Ossebollen worden op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni feestelijk gelanceerd. "Vanaf maandag 4 juni verspreiden we door Oss en Heesch 200 flyers op diverse plekken. Wie deze vindt en de flyer inlevert, krijgt vier Ossebollen gratis", zegt Melvin. Dat is niet het enige, ook aan vaders is gedacht. Op zondag 17 juni tijdens Vaderdag kunnen ze een leuke musthave verwachten bij de aankoop van een doos Ossebollen. "Vaders krijgen bij de aankoop van 9 chocoladebollen een zakmes van Opinel ter waarde van 12,50 euro cadeau. Een chocoladebol moet officieel met mes en vork worden gegeten en dat kan goed met dit zakmes. Het zakmes is tevens een knipoog naar 'de messentrekkers uit Oss'. We geven er tweehonderd weg, op is op."

Trots op Oss
Melvin en Harm hopen dat de Ossebol wordt omarmd door Ossenaren. "We hopen dat de inwoners er trots op worden en het een kenmerk van de stad wordt. Wij zijn trots op Oss en willen dat met de Ossebol tonen. Met de Ossebol willen we Oss en de gemeenschap een mooi product geven."

De Bakkers Lamers is gevestigd in Heesch aan 't Dorp 109 en in Oss aan Schaepmanlaan 101. www.bakkerij-lamers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant