Martin van Heel aan het werk bij Gérard Peters, keurslager.
Martin van Heel aan het werk bij Gérard Peters, keurslager.

Gérard Peters, keurslager pakt opnieuw goud

Zakelijk 1.546 keer gelezen

OSS | Gérard Peters, keurslager zag in de laatste 2,5 jaar de omzet met een kwart stijgen. "We merken dat mensen steeds vaker kiezen voor producten van topkwaliteit", aldus Peters. Zoals voor de barbecueworst, die onlangs tijdens de landelijke barbecuekeuring van de Vereniging van Keurslagers goud kreeg. Eerder kregen bijvoorbeeld ook de rookworsten, spareribs en het rundergehakt goud. "Consumenten mogen er vanuit gaan dat het hier altijd perfect is."

Of het nog nieuws is dat de barbecueworsten goud kregen? Eigenlijk niet, want het is al jaren zo. Maar vanzelfsprekend is het niet, want dat vereist iedere dag weer dat het product van hoge kwaliteit is. Deskundige keurmeesters keurden de ambachtelijke barbecueworst op kleur, samenstelling, geur, smaak en de juiste 'bite'. "Iedere dag werken we er hard voor om tot het allerbeste product te komen. We maken de worst met de grootste zorg en gebruiken hiervoor de beste grondstoffen. Bovendien is alles vers, dat is ontzettend belangrijk. De gouden bekroning is een mooie waardering en zorgt er ook voor dat er nieuwe klanten naar ons komen."

Kennis
De personeelsleden investeren in kennis en volgen regelmatig workshops. "De 'barbecuewereld' is volop in beweging en we zijn altijd op de hoogte van de laatste trends. Zo is het momenteel erg populair om grote stukken vlees op de barbecue te leggen. Ook vinden we het belangrijk om een ruim aanbod te hebben. Ik noem bijvoorbeeld de procureur (varkensnek zonder been), die hebben we van drie soorten varkens."

Verbouwing
Al ruim 25 jaar is Gérard Peters, keurslager gevestigd in Winkelcentrum De Ruwert in Oss. "De beste plek van Nederland voor onze zaak. Van supermarkten tot speciaalzaken, mensen kunnen hier alles vinden. Parkeren is gratis, ook een groot voordeel. We zien niet voor niets dat klanten zelfs uit Ravenstein en 's-Hertogenbosch naar onze winkel komen." Het assortiment van Gérard Peters, keurslager is zeer uitgebreid. Naast de worsten kunnen mensen bij de zaak terecht voor bijvoorbeeld burgers, spiesen, biefstuk, lams- en kalfsvlees, scharrelkip en -kalkoen maar ook voor bijvoorbeeld gegrilde producten ("heerlijk eventjes opwarmen op de barbecue, bijvoorbeeld onze spareribs"), salades, sauzen en maaltijden. Om alles nog beter te kunnen presenteren, volgt volgend jaar een volledige verbouwing. De toonbank wordt met 2,5 meter uitgebreid. Ook worden de allernieuwste machines aangeschaft. "Alles bij elkaar een flinke investering, maar we geloven erin dat het erg mooi gaat worden."

Meer informatie
Gérard Peters, keurslager is maandag geopend van 11.00 tot 18.00 uur, van dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 20.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur. Meer informatie via telefoonnummer (0412) 62 26 91 of kijk op www.peters.keurslager.nl. Op de websites staan bijvoorbeeld ook recepten en aanbiedingen. Neem ook een kijkje op de Facebook-pagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant