Jeroen Ulijn, Jos Pansier, Ruud Vermeulen, Pieter van Lent en Paul van den Heuvel.Niet op de foto: Meindert Kuipers.
Jeroen Ulijn, Jos Pansier, Ruud Vermeulen, Pieter van Lent en Paul van den Heuvel.Niet op de foto: Meindert Kuipers.

Jeroen Ulijn: 'De Maasdijk is veel meer dan alleen een wedstrijd'

Algemeen 1.115 keer gelezen

OSS | De MaasdijkMarathon is in acht jaar uitgegroeid tot een begrip in de gemeente Oss. Onder de nieuwe naam De Maasdijk wil de (gedeeltelijk) nieuwe organisatie het sportieve evenement verder laten groeien. "We willen de verwachtingen van deelnemers overtreffen."

door Leon Voskamp

Jeroen Ulijn is de voorzitter van de organisatie. Vorig jaar stapte de Megenaar -actief lid van triathlonvereniging Trioss- samen met Jos Pansier (actief bij AV Oss'78) en Ruud Vermeulen (Trioss) binnen als nieuwe bestuursleden. "Voor mij was de aanleiding het feit dat de originele gedachte werd losgelaten." De vorige editie was volgens Ulijn minder succesvol dan de voorgaande afleveringen. "Het parcours was flink gewijzigd omdat het logistiek niet meer geregeld kon worden. Er was geen lintmarathon meer en diverse kernen werden niet meer aangedaan. Ook ik hoorde de kritiek van mensen uit het buitengebied. Ik zag dat het mensen echt raakte. Een jaar geen MaasdijkMarathon organiseren, zou weleens het einde van het evenement kunnen betekenen. Dat zou zo zonde zijn. We mogen de oprichters bedanken dat ze met het briljante idee zijn gekomen en dit jarenlang hebben georganiseerd." Na de editie in 2017 namen de oude bestuursleden afscheid en traden ook Meindert Kuipers (SCOSS) en Pieter van Lent (LinkedOss) toe aan het bestuur. De bestuursleden gingen zich richten op vernieuwing.
De Maasdijk doet dit jaar 18 van de 23 kernen van de gemeente Oss aan. "Sport is uiteraard de kern van het evenement. We richten ons voornamelijk op de breedtesport, want iedereen kan meedoen. We vinden het heel belangrijk om de verbinding te zoeken met andere partijen. Zo gaan we weer langs en door veel kernen en zien we dat daar inwoners de schouders eronder zetten. Als we bijvoorbeeld kijken naar Oijen, Teeffelen, Macharen, Megen en Ravenstein, daar gaan leuke dingen gebeuren." Overdag is er de Maasmeander Wandeling, 's avonds starten de hardlopers, triatleten en skaters. "De start in de avonduren maakt het nog aantrekkelijker voor zowel deelnemers als toeschouwers. Als het warm is, is het niet fijn om overdag fanatiek te sporten. 's Avonds is dat veel fijner. Dat zorgt ook voor meer toeschouwers." Bewust is er voor het eerst gekozen om het Osse centrum te pakken als finishlocatie. "We leveren de deelnemers af bij de eindstreep midden op de Heuvel. Vanaf daar neemt de horeca het over. Er is met De Maasdijk Feesten een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Een ander voorbeeld van verbinden is de samenwerking met Het Hooghuis locatie TBL. Daar kunnen deelnemers douchen. En ik noem ook zeker Oss Scoort! Global Goals. Dat festival staat overdag op het programma in de stad." Zelf is Ulijn een triatleet en doet hij over heel de wereld mee aan wedstrijden. "Van Curaçao, Australië tot Zuid-Frankrijk. Maar wat er is nou mooier dan aan een wedstrijd mee te doen in je eigen gebied? De Maasdijk is ook veel meer dan alleen een wedstrijd. Het is een een bijzonder evenement."

Toekomst
De laatste dagen voor het evenement worden de puntjes op de i gezet. Ulijn hoopt een succesvolle editie neer te zetten om van daaruit verder te groeien in de toekomst. "Alles wat we kunnen regelen, is gedaan. We hebben perfect samengewerkt met Paul van den Heuvel van VDH events en diverse verenigingen. Ook zijn we blij met de inzet van vele vrijwilligers, zonder hen kun je geen goed evenement organiseren. Ook veel dank aan de sponsoren, die laten zien dat ze vertrouwen in het evenement hebben. Natuurlijk hebben we dromen, maar laten we eerst een succesvol evenement neerzetten en hopen op goed weer. Veel deelnemers schrijven zich namelijk op de dag zelf nog in. We hebben er veel vertrouwen in dat het een hele leuke dag gaat worden." Meer informatie via de website www.demaasdijk-events.nl.

Lees hier meer over De Maasdijk.

De organisatie van De Maasdijk verkent het parcours.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant