Afbeelding

Van der Krabben Makelaardij steunt De Maasdijk én het goede doel

Algemeen 197 keer gelezen

OSS | Van der Krabben Makelaardij is diepgeworteld in de gemeente Oss. Het is ook niet voor niets dat ze dit jaar een belangrijke bijdrage leveren aan De Maasdijk. "Een evenement dat de gemeente Oss op een geweldige manier op de kaart zet."

Harm van der Pas van Van der Krabben Makelaardij raakte in gesprek met Paul van den Heuvel van de organisatie van De Maasdijk. "Paul is een enthousiaste man, een ervaren organisator en gaf aan vernieuwend te denken met De Maasdijk. Zo noemde hij de combinatie van de dijken en de finish in het Osse centrum. Wij willen graag ons steentje bijdragen." Die ondersteuning is in de vorm van backoffice. "De mails en telefoontjes komen op ons kantoor bij Van der Krabben binnen. Dat zijn bijvoorbeeld inschrijvingen van deelnemers, maar ook vragen over bijvoorbeeld de route of van vrijwilligers van de EHBO. We verwerken alles zo snel mogelijk en anders sturen we de vragen door naar de organisatie. Nu zo in de laatste week voor het evenement merken we dat het aantal mails en telefoontjes sterk toeneemt", aldus Marjon van de Wetering.

'Fantastisch gebied'
Harm van der Pas liep een aantal keer de halve marathon tijdens de Maasdijk. Dit jaar liep hij de marathon van New York, maar op 16 juni kiest hij weer voor de halve marathon op 'eigen terrein'. "De Maasdijk is een prachtig evenement door een fantastisch gebied (foto linksonder). De sfeer is altijd heel goed. Leuk om te zien is dat de dorpen uitlopen om de sporters aan te moedigen." Niet alleen Van der Pas loopt mee, ook tien andere collega's zijn van de partij. Zoals tijdens de Maasmeander Wandeling (zie trainingsfoto rechtsonder) of de 5 en 10 kilometer hardlopen. Aan dat laatste onderdeel doet Sabine van Spall mee. "Hardloopervaring had ik nog niet, maar vorig jaar ging de knop om. In het begin kwam ik de straat nog niet uit, maar in no time liep ik meerdere kilometers. Ik loop nu twee keer in de week en ook ben ik wekelijks aan het bootcampen en bodypumpen in Herperduin. Ik vind het leuk om aan evenementen mee te doen. Zo liep ik onlangs de Breakout Run. Zaterdag wordt mijn debuut op De Maasdijk."

Goed doel
Van der Krabben Makelaardij gaat ook geld ophalen voor een lokaal goed doel: Voedselbank Oss en Omgeving. Van der Pas: "De Voedselbank doet geweldig werk. Begin juli gaan we er kijken met een paar collega's." Ieder gelopen kilometer van de collega's levert 7,50 euro op. Ook schenkt het bedrijf een bedrag bij iedere woning die in de verkoop wordt genomen. Zo hopen ze een mooi totaalbedrag te kunnen schenken. "We zetten per onderdeel ook de 'beste Ossenaar' in het zonnetje. Los van de eeuwige plaatselijke roem krijgt deze ook nog een cadeaubon."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant