Afbeelding

'Ik kan me voorstellen hoe klanten zich bij ons voelen'

Zakelijk 397 keer gelezen

'Wat een heerlijke zomerse temperaturen hebben we. Het is echt genieten. Lekker buiten eten, barbecueën: ik houd ervan. Als ik boodschappen ga doen bij de slager of naar de groenteboer ga, kan ik geen keuze maken omdat het er in de vitrines allemaal even lekker uitziet. Ik kan me zo voorstellen hoe onze klanten zich bij ons voelen.

Bij de groenteman, waar zoveel lekker fruit ligt uitgestald op soort en kleur is de keus al helemaal moeilijk. Vervolgens kom ik thuis met veel te veel.... Aangezien de koelkast uitpuilt en het fruit in deze dagen graag bezoek krijgt van fruitvliegjes, besluit ik maar een vlaaibodem van de bakkerij te halen. Deze bodem van zanddeeg vergelijkbaar met koekjesdeeg en gevuld met banketbakkersroom, is dezelfde als wij gebruiken voor onze peren-, kersen- of aardbeienvlaaien. Dus wat onze banketbakkers kunnen kan ik ook, denk ik.. Ik meng wat slagroom met mascarpone en suiker en smeer daar de bodem rijkelijk mee in. Ik heb het fruit gesneden klaar staan. Ik had teveel witte druiven, galiameloen en kiwi's gekocht er lagen nog appels. Aardbeien voor de kleur leken me een goed idee. Verdeeld over de vlaaibodem met een beetje cointreau erover gesprenkeld en poedersuiker op de top. Ik was best trots op mezelf, aangezien ik sinds mijn verkering met Harm nooit geen cake meer gebakken had. Ik kon dat beter maar aan de professionals overlaten, was toentertijd zijn antwoord ;-) Maar met deze vlaai die een beetje van mezelf is en een beetje van Lamers scoorde ik punten. Ons toetje na de barbecue was in no-time op. Hoe makkelijk is het ook als je een vlaaibodem in de diepvries op voorraad legt. Je hebt in een handomdraai iets lekkers op tafel en als je teveel fruit over hebt ben je er zo vanaf. Gezien de trend van no waste, leek me dit een beste oplossing. Met smakelijke groet.'

Ilse Lamers-Dekkers, De Bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant