Een activiteit tijdens het Ruwaard Midzomerfestijn.
Een activiteit tijdens het Ruwaard Midzomerfestijn.

Midzomerfestijn voor en door Ruwaardbewoners

Algemeen 770 keer gelezen

OSS | Het Ruwaard Midzomerfestijn is hét jaarlijkse feest van Ruwaardbewoners, voor Ruwaardbewoners, Dit jaar staat op zaterdag 23 en zondag 24 juni de elfde editie op het programma.

Tijdens het Midzomerfestijn is het de bedoeling om bewoners van de Ruwaard, van jong tot oud en van alle achtergronden en culturen, samen te laten komen om elkaar te ontmoeten. Op zaterdagmiddag is er de kinderworkshopmiddag. De kinderen krijgen daar in de voorafgaande week een flyer over mee op school. Beginnend goochelaar Jelle Lamers geeft om 13.30 uur een optreden en laat later tussen het publiek zijn goochelkunsten zien. Na de kindermiddag zijn er prijsjes te winnen bij de muzikale bingo. Daarna is er zoals gebruikelijk het Preuvenement. Dit jaar met zestien deelnemers van dertien verschillende nationaliteiten. Op het podium kunnen bezoekers kijken naar enkele Hiphop-groepen en naar de Cambodjaanse dansgroep Musicology Apsara uit de Ruwaard. 's Avonds is er een foute party. DJ Brian draait muziek en Johnny Rivers geeft een optreden.

Gildefeest
Nieuw dit jaar is op zondag 24 juni een regionaal gildefeest van twaalf schuttersgilden. Dit wordt georganiseerd door het Osse Sint Sebastiaan Gilde in samenwerking met de Werkgroep Ruwaard Midzomerfestijn. De dag begint om 10.00 uur bij de Heilig Hartkerk. De gilden komen 's middags samen in wijkpark Elzenhoek voor hun jaarlijkse Kringdag Hoge Schuts. Er worden dan diverse wedstrijden gehouden zoals trommen, vendelen, bazuinblazen, jeu de boules en schieten. Om 13.00 uur begint de hobby-, promotie-, kunst- en kinderrommelmarkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant