The Dirty Denims
The Dirty Denims Foto: Ties van Dooren

The Dirty Denims: 'We kijken erg uit naar ons optreden bij Muze Misse'

Algemeen 502 keer gelezen

OSS | Veel mensen zullen 'happy hardcore' kennen als de vrolijke variant van muziekstijl hardcore. De naam lijkt erop, maar 'happy hardrock' is totaal andere muziek. The Dirty Denims willen tijdens Muze Misse het publiek laten verrassen en vooral blij maken. "Happy hardrock is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die niet van hardrock houden."

The Dirty Denims werd in 2005 opgericht, al is de samenstelling in de loop der jaren wel wat gewijzigd. Hoe ze bij happy hardrock kwamen? "Het klinkt lekker en iedereen heeft er direct een beeld bij", aldus zangeres Mirjam Sieben, één van de vier bandleden. "We zijn de enige band die deze muziekvorm maakt. Hardrock waar je blij van wordt. Zo spelen we bijvoorbeeld muziek van AC/DC en The Ramones, maar dan wel op een vrolijkere manier."

Optredens
Ook tijdens Muze Misse krijgen ze de kans om zich te presenteren aan een breed publiek. "Het mooie van een festival is dat je allerlei artiesten door elkaar hebt. De Golden Earring kennen we bijvoorbeeld al omdat we er in het voorprogramma hebben gestaan. Door de diverse optredens kunnen bezoekers andere bands en muziekstijlen ontdekken. Op deze manier hebben we de laatste jaren veel erbij gekregen. Tijdens festivals merken we dat er mensen zijn die vooraf denken dat happy hardrock niets voor ze is. Maar we weten ieder optreden weer te verrassen en krijgen positieve reacties." Van Lowlands tot de Zwarte Cross (drie keer), The Dirty Denims stonden al op grote podia. Zondag 1 juli gaan de bandleden voor het eerst naar het Jan Cunenpark in Oss. "Ik kende Muze Misse nog niet, maar ben onder de indruk als ik de line-up zie. We kijken erg uit naar ons optreden in Oss. Je staat vlakbij het publiek en het is mooi om onze energie over te brengen."

Tickets zijn te koop via de website www.muzemisse.nl, bij de CDkiosk in De Schakel, Taverne da Silva in de Peperstraat, alle Primera-winkels en bij Roots in Berghem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant