The Kik (Foto: Casper Rila)
The Kik (Foto: Casper Rila)

The Kik naar Muze Misse: 'We stoppen er een hoop energie in'

Algemeen 423 keer gelezen

OSS | The Kik zorgt tijdens Muze Misse voor een portie Nederlandstalige muziek. De beatgroep is van plan om er in Oss veel energie in te gooien. "We gaan vol vermogen en willen mensen een leuke dag bezorgen", aldus leadzanger en gitarist Dave von Raven.

The Kik is een (Neder)beat band en brengt de jaren '60 weer tot leven. Niet alleen in sound maar ook in stijl. The Kik treedt niet alleen op tijdens festivals, maar ook in het theater. "Een heel andere beleving. In een theater kun je meer ouwehoeren en een verhaal vertellen. Daar zitten festivalgangers echt niet op te wachten. Mensen zitten in de zaal en kijken aandachtig naar je, een heel andere spanningsboog. Tijdens een festival rennen we heen en weer en stappen we flink bezweet van een podium. Het is als artiest allebei leuk om te doen." In het theater spelen ze allemaal nummers van anderen met daarop een zelfgemaakte Nederlandse tekst. Zeker niet alleen liedjes uit de jaren '60. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je als theaterbezoeker naar een liedje van de Backstreet Boys of Adele luistert. "Ook muziek die niet dicht bij ons staat, durven we te brengen. De teksten zijn per nummer afhankelijk. Bij de hertaling moet het gevoel van het liedje overeind blijven. Waar ik de inspiratie vandaan haal? De teksten komen vanzelf als ik bijvoorbeeld op de bank zit." Wat de bezoekers van Muze Misse mogen verwachten? "Een paar hertalingen, we zijn niet vies van Nederpop-covers en we zingen een aantal eigen platen. Uiteraard stoppen we er een hoop energie in en een goede dosis humor ontbreekt zeker niet. Het is een cliché, maar mensen moeten de 'ellende van de dag' even een uurtje kunnen vergeten."

Toekomst
Von Raven hoopt in de toekomst de naamsbekendheid van The Kik te vergroten. Zo deed hij vorig jaar mee aan het AVROTROS-programma Maestro. "We hebben als The Kik zijnde (nog) niet de hits en worden niet op de radio gedraaid. Dan is het leuk om op een andere manier wel op de kaart te worden gezet. Of we ambities voor het buitenland hebben? Nee voorlopig niet, we houden van de Nederlandse taal. Ja, wellicht naar België of Curaçao."

Tickets zijn te koop via de website www.muzemisse.nl, bij de CDkiosk in De Schakel, Taverne da Silva in de Peperstraat, alle Primera-winkels en bij Roots in Berghem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant