Doelpunt Hoogland. (Foto: Ruud Schobbers)
video's

HVCH onderuit na strafschoppenserie in zenuwslopende wedstrijd

Voetbal 2.761 keer gelezen

HOOGLAND | HVCH is er zondagmiddag niet in geslaagd om te promoveren naar de Hoofdklasse. De Heeschenaren kwamen in de eerste helft dankzij Mustafa Seddiqi op voorsprong en hielden die 0-1 stand lang vol. Een beter Hoogland viel aan in de tweede helft en maakte zes voor minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker. In de daaropvolgende verlenging werd niet meer gescoord, waarna penalty's de winnaar aan moesten wijzen. Hoogland maakte ze allemaal, bij HVCH misten Sjoerd Schobbers en aanvoerder Roy Vissers (zie filmpje hieronder)

door Leon Voskamp

De strafschoppenserie

Het sportpark van Hoogland was vol gelopen met zeker duizend voetballiefhebbers. Onder hen honderden HVCH-supporters, die luidruchtig hun ploeg aanmoedigden. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Er was echter maar één ploeg die scoorde. Vlak voor rust profiteerde Mustafa Seddiqi van een fout van de verdediger en hij schoof beheerst binnen.

Feest na de goal van HVCH.

De supporters van HVCH.

In de tweede helft was er maar één ploeg die aanviel. Hoogland zette HVCH onder druk, kwam er ook regelmatig gevaarlijk uit, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Het aanvallende spel leverde in de 84ste minuut de verdiende gelijkmaker op. Invaller Delano Flemming tekende voor de 1-1, al had hij wel geluk. In plaats van de bal vol te raken, produceerde hij een lobje waarmee hij doelman Brian Vialle verraste. Vialle die overigens een goede wedstrijd keepte.

Doelpunt Hoogland

Voor HVCH was het een kwestie van overleven, maar ze wonnen nog bijna. Invaller Jordy Veld haalde in de slotminuut op de rand van het zestienmetergebied uit, maar doelman Sebastiaan Bruins redde katachtig.

In de verlenging gebeurde er weinig in vergelijking met de boeiende tweede helft. Beide ploegen leken last te hebben van zenuwen en echt grote kansen waren er niet meer. Na 120 minuten voetballen volgde de strafschoppenreeks. En daarin kroonde Bruins zich tot Man of the Match door twee strafschoppen te keren. "Jammer, we waren zo dichtbij", aldus HVCH-trainer Maarten van Vugt. Volgende week krijgt HVCH nog een kans om te promoveren en wel tegen DEM uit Beverwijk. Over de locatie en het tijdstip communiceren wij nog.

Supporters HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
Drukte bij Hoogland. (Foto: Ruud Schobbers)
Doelpunt Mustafa Seddiqi. (Foto: Ruud Schobbers)