In Erfgoedlokaal Haren ons dorp is sinds kort de nieuwe tentoonstelling Wij in Europa te zien.
In Erfgoedlokaal Haren ons dorp is sinds kort de nieuwe tentoonstelling Wij in Europa te zien. Foto: Manon Bimbergen

Tentoonstelling 'Wij in Europa' te zien in Haren

Algemeen 177 keer gelezen

HAREN | In Erfgoedlokaal Haren ons dorp is sinds kort de nieuwe tentoonstelling 'Wij in Europa' te zien. De expositie is elke eerste zondag van de maand te bezichtigen tot zondag 7 oktober.

Het onderwerp is gekozen naar aanleiding van het thema van de Jaarlijkse open monumentendagen. het thema daarvan dit jaar is In Europa. Voor heemkundigen is: In Europa, aanvankelijk een moeilijk thema omdat heemkunde de lokale geschiedenis bestrijkt. Toch heeft het Erfgoedlokaal hier een passend antwoord op gevonden, door lokale zaken in een ruimer perspectief te zien. Het antwoord lag voor de hand toen zij zich focuste op lokale bedrijven, die onder meer internationaal zijn doorgebroken in het veetransport, machinebouw en scheepvaart. Ook lokale persoonlijkheden en vakantiefoto's en - souvenirs hebben de aandacht. Door die herinneringen samen te brengen in een tentoonstelling is er van alles te zien en te beleven waarin 'wij' als lokalen buiten onze grenzen zijn gegaan op het gebied van religie, arbeid, ambacht, klederdrachten, geologie en kunst. In deze tentoonstelling is tevens ruim aandacht voor historische beelden uit de jaren na de Tweede Wereldoorlog toen de wederopbouw en de industriële ontwikkeling volop aan de gang waren en het op vakantie gaan zich ontwikkelde.

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de voormalige kloosterboerderij aan het Kerkplein. Iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak.Toegang kost twee euro. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. http://www.harenonsdorp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant