Afbeelding
Foto: Sarai van Well

Foodtrucks in het centrum van Oss

Algemeen 2.741 keer gelezen

OSS | Na het winkelen genieten van een vers gemaakte maaltijd die is bereid in een Foodtruck. Op zondag 24 juni vindt het Foodtruckfestival plaats in het centrum, georganiseerd door het Centrummanagement Oss. "Van cupcakes tot taco's, voor ieder is er wat wils", vertelt Bianca Hoegée, evenementencoördinator bij het Centrummanagement Oss.

door Saraï van Well

In februari ontstond het idee voor een Foodtruckfestival bij het Centrummanagement. "Dit jaar is het We Are Food jaar, daar wilden we graag een evenement bij organiseren. Foodtrucks zijn op dit moment helemaal in, we wisten dan ook al snel dat we daar iets mee wilden doen." Aan het evenement doen in totaal 28 foodtrucks mee. "Zij staan verspreid door de stad, zo staan er foodtrucks bij het Barbarapark naast de Groene Engel, op het Walplein, in de Kerkstraat en op de Heuvel."

Voor iedereen
De Foodtrucks serveren een grote variatie aan gerechten. "We hebben koks die geweldige cupcakes maken voor een zoet tussendoortje, maar er worden ook gerechten geserveerd zoals bijvoorbeeld taco's en halal saté. Voor iedereen is er wel wat wils, daarnaast hoeven mensen ook niet diep in de buidel te tasten voor een gerecht. De prijzen beginnen vanaf 3 euro." Tijdens het festival vindt ook Oss on Classic Wheels plaats, een toertocht met tientallen oldtimers. "Voor vaders is er geen excuus meer om niet naar de stad te komen. Alles is daadwerkelijk op wielen", lacht Hoegée. "Daarnaast hebben we speciale soorten bier en wijn." Ook aan kinderen is gedacht tijdens het festival. "We hebben springkussens, mega legoblokken, een zandbak en de watertafel. Op iedere locatie is er een activiteit voor de kinderen geregeld."

Muziek
Om het festival ook van muziek te voorzien laten meerdere artiesten uit Oss van zich horen. "Onder andere Jeroen Princen, Suara, Acoustic Energy en Paul P. Marijn verzorgen het muzikale amusement bij het eten." Hoegée kijkt uit naar de dag. "We gaan er een feestje van maken en hopen dat zoveel mogelijk mensen komen proeven van de lekkere gerechten." Van 12.00 uur tot 20.00 uur vindt het Foodtruckfestival plaats.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant