Afbeelding

Harde klanken en eindeloos enthousiasme met Heavy Hoempa

Algemeen 672 keer gelezen

OSS | Het belooft net als de vorige keer een ouderwets spektakel te worden vol stevige klanken als Heavy Hoempa tijdens Muze Misse op zondag 1 juli het veld betreedt. Want dat is waar de Udense band garant voor staat, verzekert saxofonist en bandlid Robert van Asseldonk. "Wij gaan altijd hard."

Door Manon Bimbergen

Als Robert van Asseldonk vertelt over Heavy Hoempa is zijn stem doordrenkt met enthousiasme. "Samen met vrienden spelen en zien hoe het publiek verbaasd op je reageert, dat is het leukste wat er is en krijg je veel energie van", zegt hij met een lach. Samen met trompettisten Leon Fleurkens, Wilbert Geurts, saxofonist Ron File, trombonist Imre Luif, sousafonist Nick Vogelaars, baritonist Niek Willemsen en Stuart Onstein op de drums vormt Robert Heavy Hoempa.

Hard gaan
De naam van de achtmansformatie is ontleend aan hun stijl van optreden: hard gaan. Altijd. Aanvankelijk begon Heavy Hoempa als blaaskapel 'De Pepper Tetters'. "Als De Pepper Tetters stonden we erom bekend dat we alleen hard konden gaan", vertelt Robert. En helemaal hard gingen ze toen een nummer van AC/DC in het repertoire werd opgenomen. De band besloot het hard gaan eigen te maken en enkel hardrock en metal te spelen. De naam De Pepper Tetters werd geschrapt en vervangen door Heavy Hoempa; de ondertitel van de originele bandnaam.

De wereld over
Sinds het eerste optreden als Heavy Hoempa in 2012 is de band ver gekomen. Twee jaar geleden kwam alles in een stroomversnelling toen een filmpje op YouTube viraal ging. Met hun uitvoering van The Aces of Spades van Motörhead wist de band in een weekend vijf miljoen views te genereren. "Het betrof een video van een van onze eerste optredens. Uitgerekend dat filmpje ging de wereld over. Sindsdien krijgen we aanvragen van over de hele wereld en de vraag of we gaan toeren. Voor één optreden kunnen we niet naar Japan of Amerika, het wordt dan echt een andere tak van sport. We sluiten niets uit, vinden het vooral mooi dat zoiets gebeurt", zegt Robert nuchter.

Muze Misse
Intussen heeft Heavy Hoempa op diverse festivals en podia gestaan. Van Bospop tot Zwarte Cross, de band gaat overal hard. "Een ontzettend lang en breed rijtje festivals. Echt te gek om op verschillende plekken op te treden. We zijn blij om dit jaar weer bij Muze Misse te zijn, het was vorig jaar één van de allerleukste festivals. Hebben er gruwelijk veel zin in."

Straattheater
Wat kan het Osse publiek dit jaar van de blazende rockers verwachten? "De vorige keer waren we voor veel toeschouwers een verrassing. Waarschijnlijk dachten ze dat een blaaskapel kwam optreden tot we begonnen te spelen tussen de mensen. Dat doen we graag, vol in your face", lacht Robert. Hij omschrijft de stijl van de band als een kruising tussen straattheater en een hap stevige muziek, bol van hardrock en metal classics.

Energie
"Ook als je niet van die genres houdt, weten we mensen op de een of andere manier te prikkelen. Tussen de nummers door laat ik de toeschouwers van alles doen. Probeer ze actief te betrekken met de meest stompzinnige dingen, zoals een wave. Wat er in het publiek gebeurt, gebruiken en reageren we op. Hierdoor ontstaat een soort vermaak waar mensen met een brede glimlach naar staan te kijken. Niet-metalheads staan te lachen en doen gezellig mee. Dat is − denk ik − de kracht van ons clubje; de energie die wij overbrengen. En uit het publiek halen wij weer veel energie", besluit Robert.

Kaartverkoop Muze Misse
Tickets voor Muze Misse zijn te koop via de website www.
muzemisse.nl, bij de CDkiosk in De Schakel, Taverne da Silva in de Peperstraat, alle Primera-winkels en in Berghem bij Roots in de Sint Willibrordusstraat.

Dagkassa
Als er op 1 juli tijdens de dag van het festival nog kaarten zijn, zijn die voor 40 euro te koop bij de dagkassa in het Jan Cunenpark

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant