Liefhebbers van speciaalbieren kunnen binnenkort weer hun hart ophalen bij het Osse Speciaalbierfestival op zondag 15 juli.
Liefhebbers van speciaalbieren kunnen binnenkort weer hun hart ophalen bij het Osse Speciaalbierfestival op zondag 15 juli.

Genieten van speciaalbiertjes

Centrum 1.809 keer gelezen

OSS | Liefhebbers van speciaalbieren kunnen binnenkort weer hun hart ophalen bij het Osse Speciaalbierfestival op zondag 15 juli. Net zoals bij de voorgaande twee edities vormt het Sint Barbaraplein het decor van het event en zijn traditiegetrouw de lekkerste biersoorten uit binnen- en buitenland te proeven.

De laatste weken is organisator en eigenaar van Café Kaatje Ingo Peeters druk bezig geweest met het proeven en selecteren van speciaalbieren voor het festival. Met succes. De bierselectie is nagenoeg rond. Bezoekers kunnen die dag tussen 13.00 en 20.00 uur genieten van 24 diverse biersoorten op de tap. "De bierselectie is breed en voor iedereen toegankelijk; van de beginnende tot gevorderde liefhebber van speciaalbier", vertelt Ingo die samen met zijn vrouw Anouk Peeters het evenement regelt.

Meeste speciaalbieren
Medebedenker Daan Bogaerts is deze editie ook weer van de partij. Hij staat met brouwerij Dutch Bargain uit Zeeuws-Vlaanderen op het Sint Barbaraplein. "Samen hebben we het festival bedacht en opgezet. Sinds kort woont Daan in Zeeuws-Vlaanderen waar hij bij Dutch Bargain werkt. Op het festival staat hij met de bieren Tropical Juice en Dutch Bargain Tripel", zegt Ingo. Bij Café Kaatje beschikt Ingo over een groot assortiment bieren. Hij schat dat er in zijn café tussen de 100 en 150 biersoorten liggen opgeborgen. "We hebben twaalf wisseltaps die continu wisselen en diverse bieren op fles. Hebben veruit de meeste speciaalbieren van de omgeving."

Verschillende biersoorten
Op de Facebook-pagina van het festival zijn al een aantal bieren bekend gemaakt. Zo is de Osse Muifelbrouwerij met diverse brouwsels aanwezig en kunnen bieren uit Denemarken, Amerika, Spanje, Portugal en Duitsland geproefd worden. De geschonken biersoorten lopen uiteen van blonde bieren en ipa's naar de wat zwaardere stoutbieren. De opzet van het festival blijft hetzelfde benadrukt Ingo. Wel staat er een zelfgebouwde tapwagen. "We hebben de techniek nu zelf in huis gehaald waardoor we zeker weten dat alles werkt zoals het hoort." Mocht een fust tijdens het festival opraken, dan zijn er nog exclusieve bieren achter de hand.

Jong en oud
Naast speciaalbieren prijken ook biercocktails, wijnen en frisdranken op de drankkaart van het festival. Aan een goede hap bij de vloeibare versnaperingen is eveneens gedacht. Een grill is present voor hamburgers, er kan een frietje worden gehaald en Boer Spierings verzorgt kaas- en worsthapjes. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. "Het festival is voor jong en oud. Iedereen is welkom", zegt Ingo. Hij kijkt uit naar de derde editie van het Speciaalbierfestival. "Nu alleen nog mooi weer, hopelijk komt dat ook deze derde editie goed", besluit hij met een lach.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het festival op de website www.speciaalbierfestivaloss.nl of neem een kijkje op Facebook bij Speciaalbierfestival Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant