Afbeelding

'Eén muziekfestival moet gehouden kunnen worden'

Algemeen 714 keer gelezen

OSS | Eén muziekfestival per jaar, met luide muziek, moet gehouden kunnen worden bij de Geffense Plas. Dat laat wethouder Thijs van Kessel weten naar aanleiding van artikel 41 vragen van de Osse D66-fractie. 

Begin van de maand stelde de D66-fractie vragen over muziekfestivals bij de Geffense Plas naar aanleiding van het festival Fatality. Dat festival zorgde bij omwonenden voor veel geluidsoverlast. De wethouder laat in een brief aan D66-fractievoorzitter Frans Molenkamp en gemeenteraadslid Henriëtte Renders weten: "De grootste wens van de kerngroep is dat er helemaal geen dance festival met harde muziek wordt gehouden. Hieraan gaat het college niet voldoen. Wij vinden dat er vooralsnog één muziekfestival per jaar met luide muziek moet kunnen worden gehouden bij de Geffense Plas. Verder worden er diverse maatregelen genomen, in overleg met de kerngroep, om de overlast binnen de perken te houden."

Handhaving
Om de overlast te kunnen beperken is er een handhavingsbeleid en -programma. "Maar handhaving is eigenlijk een laatste redmiddel. Voorkomen is altijd beter dan genezen. In mei 2017 heeft het college besloten om het proces rondom evenementen te herontwerpen. Dit proces en verbeterplan is in gang gezet." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant