V.l.n.r Katja, Corien en Sonja.
V.l.n.r Katja, Corien en Sonja. Foto: Sarai van Well

'Het is mooi dat ze weer even kind kunnen zijn'

Algemeen 815 keer gelezen

OSS | Gezellig op vakantie met papa en mama, voor sommige kinderen zit dat er niet in. De Osse Corien Hoogers en haar dochters Katja (19) en Sonja (21) zijn voor het tweede jaar op rij vakantieouders voor kinderen van Stichting Europa Kinderhulp. "Het is een mooi uitje voor de kinderen, waar we zelf ook veel plezier aan beleven", vertelt Corien.

door Saraï van Well

Corien en haar dochters kwamen twee jaar geleden in aanraking met Stichting Europa Kinderhulp. Een stichting die bijstand geeft aan kinderen, die onder moeilijke omstandigheden leven, door een onvergetelijke vakantie te organiseren. "Een oud-collega was vakantieouder van een Frans meisje en vertelde daarover. Het leek mij ook wel een mooi idee om een vakantie voor een kind te verzorgen die anders niet op vakantie kan. Ik heb het met mijn dochters overlegd en die waren meteen enthousiast."

Duitsland
Deze zomer verzorgt het drietal de vakantie voor drie kinderen uit Hannover, Duitsland. "Een broer en zus van zes en negen komen bij ons drie weken vakantie vieren en Melissa van tien." In eerste instantie zou de Osse alleen de vakantie voor de twee jongste verzorgen. "Melissa is vorig jaar ook bij ons op vakantie geweest en had het erg naar haar zin. Ze wilde dit jaar heel graag weer terugkomen, maar door een miscommunicatie was haar inschrijving niet goed doorgekomen. Toen we daarachter kwamen hebben we vrij snel besloten dat Melissa ook mocht komen. Als we een vakantie voor twee kinderen kunnen verzorgen, dan kan dat ook voor drie." De kinderen van de stichting komen uit heel Europa. "Frankrijk, Oekraïne, Oostenrijk, noem het maar op. Wij hebben bewust gekozen voor kinderen uit Duitsland, omdat we de taal vloeiend spreken. We willen graag in de moedertaal met de kinderen kunnen communiceren."

Lees meer in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant