Afbeelding

Vol (st)oere activiteiten de herfstvakantie door

Algemeen 240 keer gelezen

De Maashorst wordt in de herfstvakantie op de kaart gezet met Oerfestival de Maashorst. Een festival met karakter dat past bij het oergebied in Brabant; stoer, spannend, ruw en echt. Initiatiefnemers zijn Stichting Maashorst in Uitvoering en de week van de Natuur (een initiatief van gemeente Oss en het Waterschap). De programmering is grotendeels aan de Maashorstcommunity.

"Met de natuur als gastheer heten we de bezoekers een warm welkom buiten. Met tal van activiteiten vol natuur, cultuurhistorie & archeologie en food laten we de Maashorst in volle bloei beleven", aldus de organisatie. "Met een groots event op zondag in Herperduin en kleinschalige minifestivals en natuuractiviteiten in de dagen erna, garanderen we een intieme sfeer. Lokale culinaire hoogstandjes en akoestische muziek maken het gevoel compleet."

Vermaak voor jong en oud
Oerfestival de Maashorst is het vervolg op het oerweekend dat vorig jaar werd georganiseerd ter lancering van de positionering van de Maashorst als het oergebied in Brabant. Vorig jaar lag de nadruk op een divers aanbod van beleefactiviteiten dwars door de Maashorst heen. Dit jaar is er bewust voor gekozen om activiteiten meer te bundelen vanaf een paar centrale festivallocaties. Van zondag tot en met vrijdag in de herfstvakantie staat er elke dag een andere locatie centraal.

Natuur en cultuurhistorie
Geen Oerfestival zonder de belangrijkste ingrediënten die de Maashorst zo bijzonder maken. De hele week kun je vanaf de verschillende locaties op expeditie. Van wisentexcursie tot bevers spotten, van paddenstoelentocht tot dauwtrappen, van wildplukken tot poepsafari en van strandjutten aan de Maas tot blotevoetentocht over de wijst. Daarnaast zit de Maashorst vol verhalen. Deze verhalen en oeroude tradities lopen als een rode draad door het festival heen.

Hoofdfestival
In Herperduin kun je op 14 oktober de hele dag rondstruinen over vier area's. Van een streekmarkt waar je kunt genieten van ambacht, demonstraties en Oerlekkere streekproducten naar speelbos de Das waar kinderen kunnen knutselen, boomklimmen, schatzoeken of gewoon lekker kliederen met water en modder. Daarnaast kun je meedoen of kijken naar de Oerrace van Dunes Games of een van de andere outdoor activiteiten in het bos. Tegen de schemer plof je neer onder een stretchtent bij het kampvuur en borrel je na bij lekkere akoestische muziek.

Meedoen
Ondernemers en partijen die ook graag mee willen doen, kunnen zich nog tot 1 september aanmelden via www.oerfestivaldemaashorst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant