Schade op Lombok. (Foto: Paul van de Poel)
Schade op Lombok. (Foto: Paul van de Poel)

'Nadat de zon was opgekomen, zag je de enorme ravage op Lombok'

Algemeen 1.099 keer gelezen

De Indonesische eilanden Bali en Lombok zijn onder Nederlandse toeristen erg populair. Afgelopen zondag vond er een hevige aardbeving plaats op Lombok en die werd ook gevoeld op het naastgelegen Bali. Door de beving -de tweede in een week tijd- kwamen tientallen mensen om het leven op Lombok. Paul van de Poel uit Ravenstein maakte de natuurramp zelf mee. "Iedereen is hier erg angstig."

Van de Poel is al vaker op Lombok geweest en heeft een huis gehuurd vlakbij Senggigi aan de oostkust. We blikken met hem terug op afgelopen zondagavond rond 19.45 uur. "Het hele huis schudde, heel eng. We zijn direct naar buiten gerend en daar stonden nog veel meer mensen. Iedereen was bang en veel hielden elkaar uit pure angst vast. We zijn op een vrije open plek gaan staan waar geen gebouwen stonden die konden instorten."

Enorme schade
De Ravensteiner besloot ook in de open lucht te overnachten. "We waren bang dat het huis in zou storten. Er waren in de nacht nog zo'n vijftien grote en kleine bevingen. Nadat de zon was opgekomen, zag je de enorme ravage. Ik ben in de ochtend vrienden gaan opzoeken. Onderweg zag ik veel mensen slapen op parkeerplaatsen van de grote hotels hier. Ook was de enorme schade aan de huizen op Lombok goed zichtbaar. Wij hebben het er redelijk vanaf gebracht, maar onze vrienden hadden veel meer schade. Zo zijn daken en muren ingestort en binnen kasten omgevallen. Iets verderop was de schade nog veel groter en daar zijn ook veel mensen omgekomen.

Van de Poel zamelt geld in voor gezinnen op Lombok. Geld kan worden overgemaakt op NL13INGb0003853208.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant