Aalmoezenier Bernhard van Welzenes komt naar de Osse kermis.
Aalmoezenier Bernhard van Welzenes komt naar de Osse kermis.

'Interactie heel belangrijk tijdens Kermis-mis'

Algemeen 354 keer gelezen

OSS | Op de Osse kermis zal dit jaar voor het eerst een Kermis-mis plaatsvinden. Deze katholieke viering op zondag 19 augustus begint om 11.00 uur bij de autoscooters op de Eikenboomgaard, tussen het Burchtplein en het Eikenboomgaardplein. De mis wordt geleid door de pastoor van de binnenvaart, circus en kermis: Bernhard van Welzenes. Iedereen is welkom, na afloop is er gelegenheid om na te praten.

"Ik ben benaderd om naar Oss te komen en na een gesprek waren we er binnen vijf minuten al uit. Wat voor mis het gaat worden? Ik zorg voor een akkoordje muziek en bereid mijn teksten altijd perfect voor. Maar je weet nooit hoe het zal gaan. Dat is echt afhankelijk van de mensen die er zijn. Ik vind interactie heel belangrijk. Ook zal ik zeker de kinderen er bij betrekken", aldus Van Welzenes, voorzitter van de landelijke R.K. Parochie voor binnenvaart, circus en kermis. Humor speelt ook een belangrijke rol in zijn mis. "Ja, wat denk je dan. Het verhaal is serieus, maar de manier waarop het verteld mag worden, mag luchtig zijn hoor. We leven in het jaar 2018."

Brugfunctie
Als aalmoezenier richt hij zich op kermis- en circusexploitanten en binnenschippers. "Mensen die vanwege hun werk niet vaak thuis zijn. Maar dit zijn uiteraard ook burgers die ook vreugde en verdriet hebben. Het is fijn om deze mensen te mogen ontmoeten. Met ons werk vervullen we een brugfunctie." Is het niet vreemd om een mis te houden bij bijvoorbeeld de autoscooters, zoals in Oss? "Nee, we presenteren ons niet alleen binnen de muren van een kerk. Ook daarbuiten is het belangrijk om het verhaal te brengen en mensen te ontmoeten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant