Jordy Graat en Gert-Jan van der Zee vormen Lampegastuh.
Jordy Graat en Gert-Jan van der Zee vormen Lampegastuh.

Lampegastuh wil feestje bouwen op Hoessenbosch Festival

Algemeen 516 keer gelezen

BERGHEM | Het Hoessenbosch Festival pakt uit op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Er is een programma om u tegen te zeggen in de Berghemse bossen.

Zin in een feestje? Dan moet je de 31ste zeker naar het optreden van Lampegastuh gaan. Het duo is de laatste jaren erg populair. En dan te bedenken dat ze in 2016 pas echt begonnen onder de huidige naam. "Gert-Jan van der Zee en ik zijn allebei al zo'n vijftien jaar allround dj", aldus Jordy Graat. "Gert-Jan heeft een eigen café in Eindhoven en ik draai daar al dertien jaar. We zijn ook beste vrienden. Samen hebben we regelmatig mogen draaien, maar in 2016 werden we uitgenodigd voor een groot dancefeest in Eindhoven. We vonden de naam 'Jordy en Gert-Jan' niet klinken. Het zou dan lijken alsof we rechtstreeks uit de schuur uit Boekel kwamen. Op een regenachtige donderdagmiddag zijn we vervolgens op de naam Lampegastuh gekomen."

Gekkenhuis
Het optreden werd een succes en al snel volgden meer optredens. Toen ze zich aansloten bij een boekingskantoor, werd het helemaal een gekkenhuis. "We hebben het hartstikke druk en zijn eerlijk gezegd wel een beetje verbaasd over dit succes. Het is echt uit de hand gelopen, op een positieve manier dan. Van mei tot september staan we op allerlei festivals, kermissen en (tent)feesten. We vliegen ook regelmatig naar Spanje en Portugal voor feesten. Ieder weekend zouden we daar wel kunnen draaien, maar dat was qua planning niet te regelen. Maar ook na dit seizoen hebben we het druk met andere leuke optredens."

100 procent
Door het succes heeft Jordy besloten zich vrijwel volledig op Lampegastuh te richten. Gert-Jan draait alleen nog in zijn eigen kroeg en steekt de rest van zijn tijd in het succesvolle duo. "We gaan er samen volledig voor en geven ieder optreden 110 procent. Als dj-act wordt er veel van je verwacht. Waarom wij zo succesvol zijn? We zitten veel in de studio en maken eigen remixes. Daarmee zijn we uniek. Er komen ook allerlei elementen voorbij waarmee we het publiek pakken. Onze grootste uitdaging is om de bezoekers uit hun dak te laten gaan, ook al zitten ze in het begin rustig op een kruk. Ook het Hoessenbosch Festival kan rekenen op een uur lang feest. We gaan er een grote bende van maken."

Meer informatie
Kijk voor meer info op de website www.hoessenboschfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant