Afbeelding

Deca Dance al 25 jaar op de Osse kermis; Cor Overkamp Kermisaward voor Frank Vale

Algemeen 2.887 keer gelezen

OSS | Wethouder Thijs van Kessel heeft de Cor Overkamp Kermisaward Oss 2018 uitgereikt aan Frank Vale. Hij krijgt deze prijs voor zijn jarenlange verdiensten als vaste exploitant op de Osse kermis. Dit jaar staat hij voor de 25ste keer met de Deca Dance op de Osse kermis. "We hebben het geluk dat de Deca Dance alleen maar populairder wordt", aldus exploitant Frank Vale.

Vale kocht de attractie op de geboortedag van zijn zoon Frank jr. Laatstgenoemde is nu operator van de Deca Dance. "Ik was de tweede of derde in Nederland die de attractie kocht. Toen al was de Deca Dance immens populair. Dat is in de loop der jaren nooit veranderd. Het publiek is wel compleet anders. 25 jaar geleden gingen kinderen/tieners in de draaimolen, maar tegenwoordig is dat niet stoer meer. Het kan de jeugd niet hard genoeg gaan. Vanwege zitverhogingen en aanpassingen aan de beugels, zit je vanaf 1.10 meter al veilig in de Deca Dance. We zijn een familiezaak geworden."

Aanpassingen
De Deca Dance heeft in de loop van de tijd wel de nodige aanpassingen gehad. "Met LED-verlichting, licht- en geluidseffecten en een rookmachine zorgen we voor een echte show. Vorig jaar is de hele attractie uit elkaar gehaald en hebben we enorm geïnvesteerd in het hart van de attractie. Dat zie je niet als de attractie is opgebouwd, maar de Deca Dance kan er weer zeker 10 tot 15 jaar tegenaan. En qua populariteit verwachten we alleen nog maar meer drukte."

Osse kermis
Vale heeft lovende woorden over voor de Osse kermis. "We komen iedere zomer graag naar Oss. Ik heb door de kermis veel mensen leren kennen en er vriendschappen aan overgehouden. Overigens heb ik ook jaren op Winterland Oss gestaan met de oliebollen. Ik woon dan wel in Bergen op Zoom, maar ik denk dat ik in Oss de weg beter ken."

Jubileummunt
Speciaal vanwege het jubileum heeft Vale een jubileummunt gecreëerd. Die is verkrijgbaar met de bon in deze kermiskrant. Mensen krijgen 1 euro korting op een bezoekje aan de Deca Dance.

Thijs van Kessel en Frank Vale.
Frank Vale met zijn vrouw.
Deca Dance.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant