Het Osse kermisteam. (Foto: Hans van der Poel)
Het Osse kermisteam. (Foto: Hans van der Poel)

Kermismeester: 'Randprogramma zorgt voor nog meer sfeer op de Osse kermis'

Algemeen 1.726 keer gelezen

OSS | De Osse kermis is de grootste publiekstrekker in de gemeente Oss. Ook dit jaar is de verwachting dat er tussen donderdag 16 en woensdag 22 augustus zo'n 300.000 mensen naar het centrum komen. Kermismeester Sander Steinvoort en de rest van het kermisteam zijn er klaar voor. "Oss heeft weer een mooie kermis."

Steinvoort stond vorig jaar voor het eerst op eigen benen als kermismeester. Daarvoor liep hij vier jaar mee met zijn voorganger Peter Damen. Diezelfde Damen maakt overigens nog steeds deel uit van het kermisteam. "Het is me vorig jaar uitstekend bevallen", aldus Steinvoort. "De opbouwperiode is het spannendst. Je probeert overal rekening mee te houden, maar soms loopt het in de praktijk anders dan je had verwacht. Zo kwamen er bijvoorbeeld bij de opbouw van een grote attractie achter dat er meer ruimte nodig was dan op papier stond. Uiteindelijk komt alles goed, maar het moet wel geregeld worden." Hij vervolgt: "Een groot deel van het jaar ben je met de voorbereidingen bezig. Kort voor de start van de kermis ben je bezig om de punten op de i te zetten. Als de kermis van start is gegaan en alles draait, dan is er even een moment van rust. Gedurende de kermis zijn we altijd op het terrein. Er staat een heel fijn en hecht team met veel ervaring. Het is fijn om te sparren als we ideeën hebben."

Frisse ideeën
De Osse kermis noemt hij de leukste periode van het jaar. Om het nog leuker te maken, had het kermisteam het plan om in 2018 het randprogramma uit te breiden. "We hebben bijvoorbeeld Bianca Hoegée van Centrummanagement Oss bij ons team betrokken. Ze heeft frisse ideeën en ze heeft samen met Roos Garcia hard gewerkt om de centrumondernemers er nog meer bij te betrekken. Er staat dit jaar een leuk, afwisselend randprogramma voor jong en oud. Want een mooie kermis is belangrijk, maar de sfeer staat ook hoog in het vaandel."

Attracties
De Osse kermis 'een grote jongen' in Nederland. Bezoekers zien dit jaar geen Infinity en Gladiator meer, maar met zo'n tachtig andere attracties is er volop vermaak. "De Infinity en Gladiator staan vrijwel nooit in Nederland en reizen door Duitsland. Vorig jaar zijn we er in geslaagd ze naar Oss te halen, mede dankzij onze jarenlange contact met exploitanten. Maar ook dit jaar staat er weer een mooie kermis voor de bezoekers met een aantal nieuwe attracties."

Toekomst
Steinvoort is heel benieuwd naar het gemeentelijke beleid voor de Osse kermis. "De kermis duurt nu zeven dagen, maar wellicht kunnen we in de toekomst uitbreiden naar tien dagen. Met een nieuw college komen er ook nieuwe beleidsstukken. Bezoekers en horecaondernemers zien de uitbreiding zitten, zo blijkt uit een enquête. De exploitanten moeten de voors en tegens naast elkaar zetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant