Kinderen samen met de wethouder op de rode loper.
Kinderen samen met de wethouder op de rode loper.

Feestelijke eerste schooldag voor Harense basisschoolleerlingen

Algemeen 757 keer gelezen

OSS | De basisschoolleerlingen gingen maandagochtend na de zomervakantie weer naar school. In Haren lag de rode loper uit voor de leerlingen en hun ouders. Niet zonder reden, want het nieuwe schoolplein en buitenterrein van het dorpshuis de Haar werden geopend.

Het schoolplein heeft nieuwe speeltoestellen gekregen, poorten zijn vervangen en de stoep is opnieuw bestraat. Iedereen kan nu ook buiten schooltijden gebruik maken van het plein. Bij het dorpshuis is de stoep vervangen, de jeu de boulesbaan vernieuwd, een border met vaste planten ingericht en is er een zithoek gekomen voor het dorpshuis. De school heeft nu een nieuwe toegangsweg gekregen. Deze ligt voor het dorpshuis de Haar. Door deze nieuwe weg hoeven de kinderen niet meer over het schoolplein met de fietsen. Basisschool Sint Lambertus, dorpshuis de Haar en de gemeente Oss hebben samengewerkt aan deze plannen. Schooldirecteur Wim Spijkerboer liet weten trots te zijn. "Deze samenwerking heeft iets moois opgeleverd en dat verdient een groot applaus. Dit hebben we samen voor elkaar gekregen."

Complimenten
Wethouder Frank den Brok had ook mooie woorden over voor het vernieuwde schoolplein en buitenterrein. "Het zag er eerst misschien een beetje troosteloos uit, nu is het veel mooier en groener geworden. Leuk is dat kinderen nu ook 's avonds kunnen spelen op het schoolplein of gewoon lekker kunnen chillen." Nadat er geproost werd met 'hele gezonde champagne' liepen de kinderen via het oude schoolplein naar binnen. In de pauze mochten ze voor het eerst spelen op het nieuwe plein."
 

Kinderen op de rode loper.
Het nieuwe schoolplein van basisschool Sint Lambertus in Haren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant