Frank Erren van Schoenmode Erren-Ekstijn.
Frank Erren van Schoenmode Erren-Ekstijn. Foto: Hans van der Poel.

Schoenmode Erren-Ekstijn viert 90-jarig bestaan met een feestweek

Zakelijk 1.082 keer gelezen

OSS | Het is één van de oudste zaken in het Osse centrum. Schoenmode Erren-Ekstijn aan de Kruisstraat 16 viert dit jaar het 90-jarig bestaan. Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 september is er een feestweek met leuke acties.

Frank Erren is de derde generatie van de familie. We gaan terug naar het jaar 1928, toen de grootouders van Frank in de Kruisstraat een schoenmakerij begonnen. Uiteindelijk zijn ze er ook schoenen bij gaan verkopen. De vader en moeder van Frank namen vervolgens het bedrijf over. Na verloop van tijd richtten ze zich alleen nog maar op de verkoop van schoenen. In 1980 overleed vader Frans Erren, waarna zijn vrouw Toos Erren-Cox het bedrijf alleen voortzette. In november 1988 kwam Frank erbij en ze werkten ruim 20 jaar samen. "Het was niet vanzelfsprekend dat ik de volgende generatie in het bedrijf zou worden. Ik volgde de Middelbare Detailhandel School en wist wel dat ik de detailhandel in wilde. Na een aantal jaar heb ik besloten om bij mijn moeder in de zaak te gaan. Uiteindelijk heb ik mijn eigen koers uitgezet en tot op de dag van vandaag heeft dat goed uitgepakt. Nog steeds werk ik met veel overgave en plezier in deze branche. Het ondernemerschap boeit me."

Comfortabel
Schoenmode Erren-Ekstijn verkoopt modieuze, comfortabele en goed passende dames- en herenschoenen, vrijwel allemaal geschikt voor losse steun. Er is ook een ruime keuze aan pantoffels. Er worden diverse bekende merken verkocht, zoals Mephisto, Durea, Xsensible, Xsensible Stretchwalker, Gabor en Cristina Capo. Vanwege de goede samenwerking met de leveranciers kunnen schoenen meestal direct worden besteld als ze in de winkel niet op voorraad zijn. "Naast een hoge kwaliteit is de persoonlijke aandacht voor de klant het succes van onze winkel. Er is een bepaalde gunfactor. We willen graag iets extra's doen voor onze klanten." Er komen niet alleen klanten naar de winkel aan de Kruisstraat 16, maar Frank gaat ook regelmatig naar de mensen zelf toe. "Er is steeds meer vraag naar de huis-aan-huis service. Als het voor de klant niet mogelijk is om naar de winkel te komen, plannen we een afspraak in en kom ik langs met schoenen om te passen. Uiteraard geef ik er een professioneel advies bij. Met deze service kun je je als fysieke winkel onderscheiden van het internet. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat de winkels nooit uit het straatbeeld zullen verdwijnen."

Feestweek
De negentigste verjaardag wordt gevierd met een feestweek van 3 tot en met 8 september. Alle klanten krijgen een giveaway, voor iedereen staat de koffie met iets lekkers de hele week klaar en onder de betalende klanten wordt elke dag een leuke attentie verloot. De winnaar wordt elke dag op de hoogte gebracht en de winnaars worden zaterdag 8 september om 10.00 uur uitgenodigd om de attentie in de winkel in ontvangst te nemen. "We willen onze vaste klanten hartelijk danken dat ze ons nog steeds weten te vinden. En we hopen dit nog lang te mogen blijven doen".

Meer informatie
Meer informatie op de website www.errenekstijn.nl, de Facebook-pagina of bel naar (0412) 62 27 94.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant