Een foto uit Keent in 1952. (Daan Scholte, collectie Stadsarchief Oss)
Een foto uit Keent in 1952. (Daan Scholte, collectie Stadsarchief Oss)

Oss & de Maas historisch bekeken

Algemeen 234 keer gelezen

OSS | Stadsgids Arno van Orsouw vertelt op zaterdag 15 september in de Bibliotheek Oss over de Osse geschiedenis. Hij zal de belangstellenden aan de hand van allerlei beeldmateriaal vertellen over Oss en de Maas. Hoe zat het met die Beerse Maas, was het water vriend of vijand en wat hebben de Maas en het kanaal Oss uiteindelijk gebracht?

Deze historische ochtend is de afsluiting van de serie 'zomerse ontmoetingen'. Van Orsouw vertelde in deze activiteitenreeks in juni al eerder over de Osse geschiedenis. De zomerse ontmoetingen zijn speciaal bedoeld voor (oudere) mensen die het te rustig vinden in de zomerperiode, als veel mensen op vakantie zijn en clubs en verenigingen vaak stil liggen. Ze bieden niet alleen kennis, maar ook gezelligheid en ontmoeting. Op de andere zomerse ontmoetingen vond onder meer een kennismaking met de digitale wereld van jongeren plaats, er was een creatieve middag en een workshop met robots en andere moderne technologie.

Meer informatie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Bibliotheek Oss in samenwerking met het Stadsarchief Oss en duurt van 10.30 uur tot ongeveer 12.00 uur, inclusief een pauze met koffie en thee. De entree is gratis, aanmelden kan via de website van de Bibliotheek: www.nobb.nl/nobb/activiteiten/agenda-oss of via telefoonnummer (0412) 62 26 18.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant