Afbeelding
Foto: Martijn Schwillens

Workshop in 'Restaurant Oss' van Klasseboeren

Algemeen 185 keer gelezen

OSS | Dit jaar staat Brabant in het teken van 'We Are Food'. Maar heb jij je eigenlijk weleens afgevraagd waar je eten vandaan komt? En hoe het kiezen van je eten verschil maakt voor je eigen gezondheid en het milieu? Klasseboeren Oss komen 26 september naar de Bibliotheek Oss om een workshop te geven voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar (groep 5 tot en met 8) over de herkomst van voedsel.

De tafel wordt gedekt en de kinderen worden gastvrij ontvangen in 'Restaurant Oss', waar allerlei lokale producten op de menukaart staan. Wat zijn het voor producten? Wat is het verschil tussen pure en bewerkte producten? Wat komt er uit de fabriek en wat van de boerderij? En hoe herken je lokale producten en producten uit een ver land? En kun je dat wel altijd zien? Ontdek meer over de herkomst van je eigen voedsel. Natuurlijk brengen de Klasseboeren ook iets te proeven mee van de boerderij.

Wie zijn de Klassenboeren?
Klasseboeren Oss zijn vier land -en tuinbouwbedrijven in en om de stad Oss. Zij bieden boerderijeducatie waarbij zij kinderen in de praktijk en op een belevende manier betrekken bij de herkomst en productie van voedsel. De workshop is gebaseerd op het lesprogramma 'Restaurant Oss' waarbij kinderen meer ontdekken over de herkomst van voedsel. De workshop is van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek. Toegang is gratis, vooraf aanmelden via www.bibliotheekoss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant