Voorzitters Ad van der Velden en Arnold Siebers van Herpinia.
Voorzitters Ad van der Velden en Arnold Siebers van Herpinia.

Voorzittersduo aan het roer bij 90-jarig Herpinia

Sport 1.011 keer gelezen

HERPEN | Herpinia bestaat op 1 oktober 90 jaar. In de clubhistorie had de Herpense voetbalvereniging pas vier voorzitters: Antoon Ploegmakers, Tiny van Boekel, Willem van Hoogstraten en Willy van Griensven. Sinds 1 september dit jaar staat er een voorzittersduo aan het roer: Arnold Siebers (62) en Ad van der Velden (63). "We vullen elkaar perfect aan."

Van der Velden is sinds een jaar waarnemend voorzitter en in de zoektocht naar een nieuwe voorzitter kwam zijn maat Arnold Siebers met een oplossing. "Arnold stopte in de Dorpsraad Herpen en wilde wat meer gaan doen voor Herpinia. Hij zag een combinatiefunctie wel zitten en ik was ook direct enthousiast. We voetballen al meer dan 50 jaar samen en kennen elkaar door en door. Samen hebben we afgesproken dat we voor een termijn van drie/vier jaar aan de slag gaan", aldus Van der Velden. Op 25 oktober moet het duo nog officieel worden aangesteld tijdens de algemene ledenvergadering, maar dat zal geen problemen gaan opleveren. Een voetbalvereniging met twee voorzitters is een unicum in deze regio. Siebers: "Er zijn meerdere redenen dat we de voorzittersfunctie met twee man gaan invullen. Het is namelijk niet niks om voorzitter van een voetbalvereniging te zijn. Er komt een hoop bij kijken en wij gaan de taken verdelen. Ook ondersteunen we allebei andere bestuursleden. We hebben ieder specifieke kwaliteiten en we versterken elkaar. Naast dat we veel respect voor elkaar hebben, zijn we allebei echte Herpinianen. Ad heeft ontzettend veel voor Herpinia gedaan en is niet voor niets benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Ik heb de zilveren speld van de KNVB ontvangen vanwege bewezen diensten."

Toekomst
Herpinia staat er volgens de beide voorzitters goed voor. "We hebben bij de mannen zes seniorenteams en zondagochtend speelt daarnaast een groep van zo'n 15 man onderling een wedstrijdje. Er zijn ook twee damesteams, erg belangrijk voor de sfeer. In de jeugd werken we met succes samen met OKSV. Qua ledenaantal in de jeugd was er de laatste jaren sprake van een daling, maar gelukkig is dat nu weer stabiel. In alle leeftijdscategorieën zijn we vertegenwoordigd." Ze vervolgen: "Herpinia is zowel financieel als qua organisatie een gezonde club. De komende jaren willen we op deze voet verder gaan, maar we gaan voor de toekomst wel kijken waar we als vereniging heen willen. Samenwerken met andere vereniging(en) is zeker een optie. Een fusie? We sluiten niets uit, maar dat zijn lastige paden om te bewandelen."

Jubileum
Het 90-jarig bestaan wordt op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september gevierd. Van der Velden: "Het programma is samengesteld in overleg met de leden. Er staat in samenwerking met Café-Zaal Thekes een prachtig programma. Een feestweekend voor de hele gemeenschap van Herpen, maar ook voor mensen buiten ons dorp." Op vrijdagavond is er een feestavond met de band PROOST! en DJ Sonny. Zaterdagmiddag is er een freestyle voetbalclinic, 's avonds pakt de organisatie uit met een feestavond met Jackfire, The Allstarz en Zanger Kafke. Zondag is er een brunch, een quiz en een feestmiddag met DJ Robert Pouwels. Meer info op www.herpinia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant