Hoofdtrainer Wil Beijer van Olympia'18 waagt zich nog niet aan voorspellingen. 'Onze klasse laat zich met zeven nieuwe teams erg lastig voorspellen.' (foto: Bas Delhij)
Hoofdtrainer Wil Beijer van Olympia'18 waagt zich nog niet aan voorspellingen. 'Onze klasse laat zich met zeven nieuwe teams erg lastig voorspellen.' (foto: Bas Delhij)

'We gaan met Olympia'18 uiteraard dit seizoen voor een prijs'

Voetbal 684 keer gelezen

BOXMEER | Olympia'18 start komende zaterdagavond (18.30 uur) de nieuwe competitie met een 'lichtwedstrijd' tegen Vitesse'08 in Gennep. Een nieuwe jaargang waarin, afgaande op de tweede plaats in de eindstand van vorig seizoen, gestreden moet worden om het kampioenschap. Zover wil hoofdtrainer Wil Beijer echter nog niet gaan. "We kunnen niet zomaar roepen dat we voor de titel gaan, want we hebben maar liefst zeven nieuwe verenigingen in onze klasse erbij gekregen. Maar we gaan dit seizoen uiteraard wel voor een prijs", benadrukt Beijer.

Door Martijn Schwillens

De Arnhemmer begint aan zijn tweede seizoen op sportpark Pelzer. De basis is in tact gebleven en de spelersgroep is uitgebreid. "We zijn in de breedte een stuk sterker geworden, met jongens die vanuit de A1 zijn overgekomen en een paar nieuwelingen van buitenaf. In eerste instantie zie ik nog niet meteen een basisplaats voor deze jongens weggelegd, maar het geeft ons wel meer mogelijkheden. Dat kan in de eindfase van het seizoen nog wel eens goed van pas komen."

Titel weggeven
Want die tweede plek van afgelopen seizoen zit Beijer nog dwars, zo laat hij weten. "We hadden de titel voor het grijpen", zegt hij. "Maar we stonden met lege handen. Natuurlijk, voorafgaand aan het seizoen hebben we gezegd dat alles boven de middenmoot goed was en in de winterstop stonden we nog acht, negen en tien punten achter de top-drie. Maar als je met nog vier wedstrijden te gaan medekoploper bent en weet dat je drie van die vier duels thuis speelt, dan mag dat eigenlijk niet zo uit je handen glippen zoals dat bij ons is gebeurd. Maar misschien heeft dat ook wel met kwaliteit te maken."
Het tekent de ambities die Beijer heeft. Toch is meedoen om het kampioenschap geen vanzelfsprekendheid, stelt de oud-coach van onder meer Leones en De Bataven. "Deze klasse is zeer onvoorspelbaar geworden. Bovendien is het ook een klasse waarin goed voetbal niet altijd wordt beloond", weet hij. "Neem Vitesse'08. Die speelden afgelopen jaar prima voetbal, maar ze bleven er maar ternauwernood in. Het is leuk om wedstrijden te domineren, maar simpele details geven vaak de doorslag."

'Bevalt goed'
Zelf heeft Beijer het uitstekend naar zijn zin in Boxmeer. "Bij sommige clubs waande ik me ineens tien jaar terug in de tijd. Positief dan hé. Neem Excellent en Boekel, teams met een grote saamhorigheid en onderlinge binding. Ook met de mensen langs de lijn. Het is in deze regio echt veel anders dan in de stad en dat bevalt me goed."

Programma derde klasse D:
Vitesse'08 - Olympia'18 (22/9, 18.30 uur)
Constantia - Handel
Schadewijk FC - Excellent
MULO - Volkel
Schijndel RKSV - Margriet
Boekel Sport - Nooit Gedacht
Avanti'31 - Ulysses

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant