HVCH hoopt tegen Rhode tot winst te komen. (Archieffoto: Ruud Schobbers)
HVCH hoopt tegen Rhode tot winst te komen. (Archieffoto: Ruud Schobbers) Foto: Leon Voskamp

HVCH zoekt naar de juiste balans in het team

Voetbal 739 keer gelezen

HEESCH | HVCH liep vorig seizoen op het nippertje promotie naar de Hoofdklasse mis. De Heeschenaren willen dit seizoen wederom meedraaien in de bovenste regionen van de eerste klasse C, maar de voorbereiding verloopt erg matig. "We gaan toewerken naar een vast team en dat heeft tijd nodig", aldus trainer Maarten van Vugt.

In de voorbereiding en in de districtsbeker maakte HVCH niet bepaald indruk. In de beker bijvoorbeeld werden alle drie de wedstrijden tegen Nivo Sparta, EVVC en WNC verloren. "Het was inderdaad matig", reageert Van Vugt. "We hebben in de selectie te maken met redelijk wat mutaties. Met Bram Wonders en Jeffrey van Uden zijn belangrijke en ervaren spelers vertrokken en achterin ontbraken Willem Roefs en Vince Minten vanwege blessures. Gelukkig is Minten op de weg terug. Met Ken Bissels (Nooit Gedacht), Kevin Mangandu (BVV) en Marco van Lokven (Nulandia) hebben we nieuwe spelers die een lager niveau gewend zijn. Ze hebben moeite met het hogere tempo en moeten wennen. We hebben een brede groep van zeventien man en in de voorbereiding heb ik iedereen een kans gegeven. Nooit speelden we in dezelfde samenstelling, maar daar gaan we met het oog op de competitie wel aan werken. Het is nog wel even zoeken naar de juiste balans in het team." Van Vugt wil met HVCH dit seizoen weer een rol van betekenis gaan spelen in de eerste klasse C. "Ik denk dat qua spelersmateriaal sv TOP, Juliana'31 en SC Woezik de favorieten zijn. Het is afwachten hoe de andere ploegen eruit gaan zien. Bij ons moet het kloppen en passen en dan kunnen we zeker bovenin mee gaan doen. We moeten daarvoor nog wel wat stappen maken."

Rhode
De eerste competitiewedstrijd is zondag op bezoek bij Rhode. "Die ploeg maakte vorig seizoen veel indruk in de tweede klasse. Ze zijn hun spits kwijtgeraakt aan Blauw Geel'38, maar er staat een heel sterk collectief. We gaan door keihard te werken vol voor de winst."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant