Zuster Trudy neemt afscheid.
Zuster Trudy neemt afscheid.

Zuster Trudy Bloemers neemt na 38 jaar afscheid van het 'Doktershuis' in Oss

Algemeen 1.684 keer gelezen

OSS | Na ruim 38 jaar werkzaam te zijn geweest als doktersassistente, neemt Trudy Bloemers op vrijdag 28 september afscheid van Groepspraktijk Lievekamp. Patiënten, collega's en overige belangstellenden zijn van harte welkom op de afscheidsreceptie die van 16.30 uur tot 18.00 uur plaats heeft in de groepspraktijk aan de Molenstraat 70 in Oss.

Enorme veranderingen in de huisartsengeneeskunde in de afgelopen decennia heeft 'zuster Trudy' meegemaakt. Destijds begonnen boven de oude Rabobank met de zogenaamde groene kaarten met soms onleesbare handschriften en echte ruiters erop voor bijvoorbeeld suikerpatiënten. Alweer 26 (!) jaar geleden eindigde dat tijdperk met de introductie van de computer. Het team van 4 dokters en 4 'zusters' is inmiddels gegroeid naar bijna 30 personen en de werkvloer is bijna verdubbeld.

Samenwerking
Een heuse eerstelijnsvoorziening is het geworden met intensieve samenwerking met het regionale ziekenhuis in Uden, met Ketenzorg voor chronische ziekten en basiszorg GGZ. De praktijk is gesitueerd op de plek waar ooit de stoomkoekfabriek 'de Ster' heeft gestaan, op een steenworp afstand van het herenhuis waar Dr. Fontein na de oorlog, de eerste groepspraktijk van Oss is gestart.

Lief en leed
'Zuster Trudy' is gedurende die veranderende tijd een vast aanspreekpunt voor alle patiënten waarmee ze lief en leed deelde. Vrijwel altijd werkzaam aan de balie van de praktijk was ze het gezicht van het 'Doktershuis'. Hulpbereid en rechtvaardig, een lach en een traan. Hopelijk blijft het mogelijk om ook in de toekomst deze persoonsgerichte huisartsenzorg te behouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant