Ter Horst van Geel vierde het zestigjarig jubileum feestelijk in De Lievekamp.
Ter Horst van Geel vierde het zestigjarig jubileum feestelijk in De Lievekamp.

Modezaak Ter Horst van Geel bestaat zestig jaar

Zakelijk 751 keer gelezen

OSS | Modezaak Ter Horst van Geel viert dit jaar een bijzondere mijlpaal; de winkelketen met Osse roots bestaat dit jaar maar liefst zestig jaar. Inmiddels bezit het familiebedrijf tien filialen in Noord-Brabant en Gelderland, een goedlopende webshop en staat de volgende generatie in de startblokken.

Ter Horst van Geel vierde de mijlpaal vorige week maandag uitgebreid in theater De Lievekamp met een mode- en theatershow van stylist Fred van Leer. Broers Jan en Peter ter Horst genieten een paar dagen later nog na van de voorstelling. Onder het genot van een kop koffie in hun winkel aan de Kruisstraat in het Osse centrum vertellen de broers het verhaal van Ter Horst van Geel. Al van kleins af aan helpen ze met hun broer en zus mee in het familiebedrijf dat in 1958 aan de Berghemseweg voor het eerst de deuren opende en sindsdien een gevestigde naam is in de damesmode. Vier jaar later verhuist de kledingwinkel naar de Kruisstraat. In de jaren die volgen worden er meer filialen geopend, waaronder in Veghel en Nijmegen. "Er was altijd wel iets te doen in de winkel. We hebben het echt met de paplepel ingegoten gekregen", zegt Jan.

Feestje
In de jaren '80 stromen de broers elk op hun eigen manier het familiebedrijf binnen. Automatisering is op dat moment in volle gang. Met Ter Horst van Geel als pionier. "We liepen voorop in de automatisering, zaten in het voorste karretje. Waren een van de weinige modezaken in Nederland die het logistieke proces automatiseerde", licht Peter toe. Vandaag de dag is Ter Horst van Geel nog steeds volop in beweging. Vijf jaar geleden lanceerde het bedrijf hun webshop. Belangrijk onderdeel en streven hiervan was de onderlinge koppeling van de webshop met de winkels. En dat is gelukt. "De fijne sfeer van onze winkel moest tevens voelbaar zijn in onze webshop. Daarnaast gebruiken we onze online omgeving als aanvulling op het assortiment in onze winkels. Ontbreekt er een specifieke maat of kledingstuk in de winkel? Dan zorgen we er in de winkel voor dat de klant het gewenste product thuisbezorgd krijgt." Bij Ter Horst van Geel staat klantencontact voorop. "Klanten die bij ons in de winkel komen, zien wij niet als vanzelfsprekend. Winkelen bij Ter Horst van Geel moet een feestje zijn. Onze medewerkers stralen uit waar we voor staan: oprechte aandacht, inspirerende ideeën en mode die exact past bij de persoonlijkheid van een klant." Onder de vaste klanten, bevinden zich vele trouwe gezichten van het eerste uur. "Sommigen onder hen komen al zestig jaar bij ons. Dat is heel bijzonder." De volgende generatie staat klaar al in de familie Ter Horst. "Twee zoons werken mee in het bedrijf en zes kinderen zijn druk met hun studie. Wellicht dat ze later ook in het bedrijf gaan werken."

Toekomst
De broers barsten van de ambities, maar houden deze voorlopig nog even voor zich. "Onze webshop is een landelijke speler met klanten uit verschillende delen van het land. We zitten momenteel in de groeifase en willen verder blijven groeien", besluiten Jan en Peter met een lach. Kijk ook op www.terhorstvangeel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant