Stefan van der Krabben met het spel in zijn handen. (Foto: Thomas Segers)
Stefan van der Krabben met het spel in zijn handen. (Foto: Thomas Segers) Foto: Thomas Segers

Monopoly Oss het ideale cadeau in een kerstpakket

Zakelijk 1.679 keer gelezen

OSS | Vergeet de Kalverstraat, de Coolsingel en het Spui. Binnenkort wandel je bij het spelen van Monopoly gewoon door de Raadhuislaan, de Peperstraat en over het Walplein. Dit najaar verschijnt er namelijk een Osse editie van het wereldberoemde gezelschapsspel.

Monopoly Oss is een initiatief van Tafelronde 73 Oss, een vereniging van ondernemende Osse mannen die zich onder meer inzet voor goede doelen. De opbrengsten van het spel komen volledig ten goede aan het project Freedom Through Education (FTE), een internationaal initiatief van de Nederlandse Tafelronde voor de bouw van scholen in India.

Ontwerp
Bij de ontwikkeling van het Monopoly-spel is de Tafelronde bijgestaan door spelontwikkelaar Identity Games. "Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het benaderen van sponsoren en het ontwerp van het speelbord", vertelt Stefan van der Krabben, als tafelaar een van de kartrekkers van het bijzondere project. "Daar kwam stiekem nog heel wat bij kijken, want de licentiehouders van het spel bewaken de originele spelvorm scherp. Binnen hun grenzen moet je op zoek naar mogelijkheden om er je eigen spel van te maken. Uiteindelijk zijn we daar als Tafelronde goed in geslaagd."

Enthousiaste sponsoren
Het kostte Stefan en zijn collega-tafelaars veel minder moeite om sponsoren enthousiast te maken voor het spel. "Bijna alle ondernemers die we benaderden, vonden het meteen een waardevol project. Tegelijkertijd is het natuurlijk een unieke kans om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Een Osse editie van het Monopoly-spel wordt immers maar één keer gemaakt… Er was dan ook volop animo voor een 'eigen' Kanskaart of Algemeen Fondskaart."

Kerstcadeau
Op dit moment is Monopoly Oss in productie. "Maar de voorverkoop is een paar maanden geleden al gestart", besluit Stefan. "Aan de bestellingen zien we terug dat er nu al veel vraag is naar het spel. Niet gek natuurlijk, want het is straks echt een collector's item. Daarnaast denken we dat er stiekem heel wat ondernemers zijn die dit spel als kerstcadeau aan hun medewerkers en relaties gaan schenken. Zo'n exclusieve uitgave van een Oss' product is immers een prachtig alternatief voor het standaard kerstpakket." Monopoly Oss is te bestellen op de website www.ossspel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant