Archieffoto in De Elzenhoek.
Archieffoto in De Elzenhoek.

Verschillende activiteiten tijdens Dag van de Duurzaamheid in Oss

Algemeen 213 keer gelezen

OSS | Het is woensdag 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Binnen de gemeente Oss zijn verschillende activiteiten georganiseerd.

Van 08.20 – 09.10 uur gaat wethouder Johan van der Schoot in gesprek met leerlingen van het Hooghuis locatie TBL. Daarna om 09.30 uur – 10.30 uur gaat hij naar ROC de Leijgraaf en spreekt daar met zo'n 50 leerlingen van de opleiding ICT. Van der Schoot: "Oss neemt duurzaamheid heel serieus. Met elkaar geven we dat vorm: inwoners, bedrijven, organisaties en gemeente. Er zijn al veel mooie initiatieven. Daarop vestigen we woensdag aandacht. Belangrijk is dat we ook de nieuwe generatie meekrijgen. Het gaat om hun toekomst. Ik kijk er naar uit om het met de leerlingen van ROC de Leijgraaf en Hooghuis TBL daarover te hebben en hun meningen en ideeën te horen."

Activiteiten op NME
Van 13.30 – 15.30 uur kunnen kinderen bij het NME De Elzenhoek wandelen met ezel Meneer Gijs, knutselen en appelmoes maken. Hierbij zijn ook de MikMakkers met hun afvalscheidingspel, MikMakkers zijn kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar die belangrijke bijdragen leveren aan schoner Oss. Ook de jeugd van de Orde van de Klauw is er. Deze interviewen aanwezigen en maken een filmpje. 

Vintageroute centrum Oss
In het centrum van Oss is op 10 oktober een Vintageroute opgesteld. Kom rondsnuffelen in het bijzondere assortiment van de Osse winkels. Diverse winkels en restaurants doen hier aan mee.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant