Gérard Peters (foto: Hans van der Poel).
Gérard Peters (foto: Hans van der Poel). Foto: Hans van der Poel.

Rookworst Gérard Peters, keurslager pakt weer goud

Zakelijk 529 keer gelezen

OSS | "Zeker in zo'n rookworstenstad als Oss is het mooi om bekroond te worden met deze titel", vertelt Gérard Peters met een lach. De slager heeft het natuurlijk over zijn bekroonde rookworst. Ook dit jaar pakte deze weer 'goud'. Dat is niet het enige goede nieuws. Volgend jaar wordt de keurslager in winkelcentrum De Ruwert, Sterrebos 3 in Oss grondig verbouwd.

Gérard beschouwt de winst niet als vanzelfsprekend. Hij en zijn team van Gérard Peters, keurslager spannen zich elke dag in om hun klanten het beste te bieden. Wat de rookworsten zo lekker maakt? "In de rookworsten - glutenvrij en met weinig zout en vet - zitten net zoals in de rest van ons assortiment zo min mogelijk allergenen. We zijn er op gespitst om zo natuurlijk mogelijke producten te leveren. In het 'gezonde' zout dat we gebruiken is een groot deel van het natrium vervangen door kalium. Je krijgt nog maar een derde binnen van wat je pakweg 15 à 20 jaar geleden binnenkreeg. Bovendien zijn de smaakversterkers vervangen voor kruiden. Klanten krijgen een eerlijk advies over onze producten en op elk artikel zit een etiket waarop staat wat voor ingrediënten zijn gebruikt", licht Gérard toe. De rookworst is niet het enige product met een gouden randje. Ook de spareribs en rundergehakt van de Osse keurslager zijn met goud bekroond. Bij Gérard Peters, keurslager wordt enkel gebruikt gemaakt van kwaliteitsvlees. Deze is afkomstig van strikt geselecteerde leveranciers waar onder meer duurzaamheid en biologisch boeren hoog in het vaandel staan. "Mensen vinden het steeds belangrijker om te weten waar producten vandaan komen en leggen de lat hoog qua kwaliteit. Wij zijn heel erg bezig met het milieu en een goed leven voor de dieren. Vlees moet voor ons aan speciale eisen voldoen." Nu de herfst zich aankondigt, begint het langzaamaan tijd te worden voor de wat stevigere kost. In het assortiment zit van alles voor de lekkerbek; van vlees, gegrilde producten en salades tot verse maaltijden en stamppotten. Gebaseerd op en geïnspireerd door de seizoenen. "In de herfstperiode hebben we diverse stamppotten en rookworsten, spek en andere hartige gerechten", zegt Gérard. De vertrouwde vleesgerechten blijven het gehele jaar door verkrijgbaar.

Verbouwing
Gérard heeft grootse plannen volgend jaar. Komend voorjaar neemt hij het winkelgedeelte van de slagerij flink onder handen. In het vernieuwde gedeelte zal beleving een belangrijke rol spelen. "Er komt een nieuwe toonbank en het kookgedeelte wordt naar voren gehaald. Zo kunnen klanten live zien hoe onze gerechten worden klaargemaakt. Een mooie beleving voor de klanten om te zien." Eveneens wordt het assortiment verder uitgebreid. Gérard: "Het kant-en-klaar gedeelte wordt ieder jaar populairder. We gaan meer verse kant-en-klare maaltijden aanbieden. Het is goed om bezig te blijven en door te ontwikkelen. We geven klanten graag advies en krijgen vaak een reactie terug. Dat maakt het leuk. Ook bieden klanten hun eigen recepten aan. Ooit zou ik hier een kookboek van willen uitgeven", besluit Gérard met een lach.

Kijk ook op www.peters.keurslager.nl. Telefoon: (0412) 62 26 91.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant