Afbeelding

Gemeente Oss geeft inwoners korting op aanschaf van regenton

Algemeen 2.879 keer gelezen

OSS | Heftige buien zorgen vaak voor wateroverlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Inwoners kunnen zelf helpen om wateroverlast te voorkomen en meedoen aan de regentonactie.

De gemeente Oss en Waterschap Aa en Maas nemen veel maatregelen om wateroverlast in de openbare ruimte te voorkomen. Waar mogelijk vervangen ze stenen door groen, waardoor water makkelijker de grond in kan.
Inwoners van de gemeente Oss krijgen 20 euro korting op een regenton. "Als u regenwater opvangt in een regenton, dan hebt u in uw eigen tuin een wateropslag. Het water dat u opvangt, komt niet in het riool terecht. Dit voorkomt overbelasting van het riool en het water hoeft niet onnodig gezuiverd te worden. Ook bespaart een regenton kostbaar drinkwater, omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater. Ook met minder tegels en meer groen in de tuin, kan het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond zakken", laten beide partijen in een persbericht weten. De kortingsbon is in Oss in te leveren bij de Praxis, Tuincentrum Coppelmans, Gamma en de Boerenbond. De actie loopt van 17 oktober tot en met 17 november of tot het moment dat er binnen de gemeente Oss 250 tonnen zijn verkocht. Downloaden van de bon via www.oss.nl/regenton.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant