Het bestuur van COO samen met de gastsprekers, centrummanager Jack van Lieshout en Jan van Loon, voorzitter CMO. Hans van Vugt ontbreekt op de foto.
Het bestuur van COO samen met de gastsprekers, centrummanager Jack van Lieshout en Jan van Loon, voorzitter CMO. Hans van Vugt ontbreekt op de foto.

Centrumondernemers willen koopavond op donderdag houden

Algemeen 1.743 keer gelezen

OSS | Vele tientallen centrumondernemers kwamen dinsdagavond naar de Groene Engel. Daar luisterden ze naar mooie woorden van managementauteur Jos Burgers en konden ze lachen om de grappen van cabaretier Steven Brunswijk, vroeger ook wel bekend als de Braboneger. Maar ook kregen ze uitleg over de nieuwe structuur van winkeliersvereniging Centrum Ondernemers Oss (COO) en zagen ze de resultaten van een enquête over onder andere de koopavond.

De COO bestond uit betalende leden, maar daar stopt de vereniging mee. Iedere ondernemer in het centrum is vanaf nu gratis en automatisch lid. Het COO is en blijft een winkeliersvereniging en is tevens een adviesorgaan voor de gemeente Oss en Centrummanagement Oss. "Wij kunnen ons als COO nu meer gaan bezig houden met echte zaken die het centrum beter maken. We hebben niet meer te maken met administratieve rompslomp en zijn er meer voor de ondernemers", aldus Chris van Kempen. Hij was vier jaar voorzitter, maar doet nu een stapje terug. Van Kempen blijft wel bestuurslid en wenste deze avond zijn opvolger Stephan Damen veel succes. Damen is de eigenaar van de escaperooms in Oss. "Ik heb geen winkel in het Osse centrum en ben dus totaal onbevooroordeeld. Maar ik wil een nog beter centrum en ga graag in gesprek met ondernemers."

Enquête
Damen presenteerde deze avond de resultaten van een enquête die hij hield onder honderd centrumondernemers. Bijvoorbeeld over de koopavond. 72 procent van de ondernemers wil dat de koopavond op donderdag blijft. 73 procent noemt een verhuizing naar de vrijdagavond geen goed idee. Ook kwam het gevoelige onderwerp 'openingstijden' aan bod. 48 procent van de ondernemers heeft een voorkeur voor de tijden 9.00 tot 18.00 uur. En de zondagen? 71 procent geeft de voorkeur aan 12.00 tot 17.00 uur. Dan nog het onderwerpen 'fietsen in het Osse centrum'. 55 procent is tegen, van 40 procent mag het zo blijven.

Samenwerken
Jos Burgers gaf de Osse centrumondernemers na de pauze in een uur tijd allerlei mooie tips, gebaseerd op samenwerken. Hij benoemde onder andere zijn zelfverzonnen 'De wet van Snuf', gebaseerd op zijn eigen hond. "Alles wat je geeft, krijg je (ooit) terug. Ik geloof in geven. Samenwerken begint ook met geven. En als je elkaar dingen gunt, gebeuren er mooie dingen." Hij noemde ook voorbeelden van hoe ondernemers elkaar kunnen vinden. "Als je bijvoorbeeld een modezaak hebt en er is iets fout met de kleding, geef de klant dan een klein doosje met een bonbon met daar 'sorry' op gedrukt. Koop er een stuk of veertig bij een lokale ondernemer en je hebt niet alleen die ondernemer als fan, maar ook de klant." Ook verwees hij de ondernemers naar het ABC. De a van aandacht, de b van begrip en de c van complimenten." Daarna was het lachen om de grappen van Brunswijk. Een informatieve avond dus waarbij de lach zeker niet ontbrak.

Jos Burgers.
Steven Brunswijk
Hans van Vugt
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant