Aanwezigen tijdens de lancering van het STOOMlab. (Foto: Ron Rutten)
Aanwezigen tijdens de lancering van het STOOMlab. (Foto: Ron Rutten) Foto: RON RUTTEN FOTOGRAFIE

Eerste STOOOMlab geopend op Het Hooghuis locatie Stadion

Algemeen 714 keer gelezen

OSS | De wereld verandert in een snel tempo. Kennis blijft belangrijk maar ook vaardigheden als creativiteit, samenwerken, probleemoplossend handelen en digitale geletterdheid moeten ontwikkeld worden. Het STOOOMlab werd vorige week in Het Hooghuis locatie Stadion gelanceerd voor het basis- en voortgezet onderwijs in Oss en omgeving.

"Via STOOOM willen we kinderen vanuit het basis- en voortgezet onderwijs kennis laten maken met de mogelijkheden van technologie en innovatie", aldus projectleider Tessa van Zadelhoff van STOOOM. "Onderwijspartijen als Filios Scholengroep, SAAM*scholen en Het Hooghuis locatie Stadion hebben samen met Talentencampus Oss, Bibliotheek Oss en Muzelinck de handen ineengeslagen om dynamische omgevingen te creëren waar kinderen kunnen onderzoeken, ontdekken en ondernemen, de 3 O's van STOOOM." Tijdens het bezoek aan een STOOOMlab wordt de groep begeleid door het steamteam. Dit team bestaat uit leerkrachten en docenten, educatief medewerkers en zelfstandig ondernemers die allen gespecialiseerd zijn in technologie binnen het onderwijs. Zij helpen leerkrachten en docenten om ook hun eigen onderwijspraktijk te innoveren. Dat gebeurt bijvoorbeeld door het uitlenen van materialen en door professionaliseringsactiviteiten.

Activiteiten
Het eerste STOOOMlab biedt activiteiten op het gebied van science, Virtual Reality, 3D ontwerpen en maakonderwijs en programmeren. Naar verwachting wordt begin 2019 het tweede STOOOMlab geopend op de locatie Muzelinck.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant