De mannelijke deelnemers aan het repeteren.
De mannelijke deelnemers aan het repeteren.

Wie wordt op 3 november de Maestro van Geffen?

Algemeen 683 keer gelezen

GEFFEN | Geffen staat op zaterdag 3 november op z'n kop. Het fanfareorkest van muziekvereniging Willen Is Kunnen staat die avond namelijk onder leiding van vijf bekende Geffenaren. Zij strijden voor de titel 'Maestro 2018' in een tot theater omgebouwde MFC De Koppellinck.

"Stel je voor… Je kunt geen noot lezen, hebt nog nooit een partituur gezien, laat staan dat je weet wat een sforzando of een 4-kwartsmaat is. En toch heb je de ballen om met je nieuw opgedane, bondige kennis de fanfare van W.I.K. te dirigeren. Dat is eigenlijk ontzettend moedig", laat de Geffense muziekvereniging weten in een persbericht. "Vijf Geffenaren durven het aan om zich onder te dompelen in het dirigeervak en hun dirigeerkunsten aan heel Geffen en omstreken te laten zien."

Kandidaten
John van den Heuvel, Piet van Herpen, Rik Hoeben, Miranda Verstegen en Linda Schuurmans zijn zich al weken aan het voorbereiden met dirigeerlessen, muziektheorie peptalks, generale repetities en psychologische begeleiding. Zij dirigeren op 3 november elk 2 verschillende muziekstukken: filmmuziek en lichte muziek. Een vakkundige jury met Rob van Reijmersdal, Antonie Brands en Robbert Vos beoordeelt de deelnemers op performance, muzikaliteit en interpretatie.
De zaal van De Koppellinck gaat om 19.30 uur open, een half uur later start het programma. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij Wilma's Kadoshop in Geffen of online via www.wikgeffen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant