Afbeelding
Foto: Jos Schouten

'Wij gaan volop mee met gezonde ontwikkelingen'

Zakelijk 299 keer gelezen

'Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding'. Dat waren lang geleden de woorden van Hippocrates.

2300 jaar later blijkt dat helemaal waar. Pioniers in voeding moesten voorheen uitleggen dat eten waarde heeft en dat je ervan mag genieten. Nu is voeding cultuurgoed en zijn chefs de nieuwe rock & roll-helden, en eetkeuzes onderdeel van een levensstijl. Voeding is een nieuwe levensstijl, waarbij groenten en fruit een hoofdrol spelen. Door gezond te eten zijn diabetes 2 en darm-, hart- en vaatziekten terug te dringen.

Er is volgens voedselexperts een fundamentele omslag gaande. Veel Nederlanders geven niets om voedsel, als het maar lekker en goedkoop is. Maar de millennials, geboren tussen 1980 en 2000, willen weten wat ze eten. Ze willen niet bedrogen worden en zijn opgegroeid met internet en zoeken het uit. Ze willen weten wat er in hun eten zit. De centennials, geboren tussen 1995 en 2010, ook wel generatie Z ofwel digitale generatie, zeggen ja tegen vers, lokaal, duurzaam, seizoen en ook ja tegen eten en drinken dat ongezond lekker is in een 2.0 versie. "Gezond wordt lekkerder dan ongezond." Gezond stond lange tijd gelijk aan niet lekker, maar koks brengen nu gezond eten op smaak zodat het straks lekkerder is dan ongezond.
Wij gaan volop mee met deze gezonde ontwikkelingen, en laten ons inspireren. In onze maaltijden verwerken wij alleen maar verse ingrediënten. Kruiden en specerijen die wij gebruiken zijn zonder verkeerde E-nummers. Doordat wij gebruik maken van veel verse groenten, die wij zelf vers snijden en stomen, krijgen wij veel smaak in onze gerechten. Maar ook als u zelf wilt koken, zorgen wij voor echte verse groenten en fruit, zoveel als mogelijk lokaal en duurzaam.'

Jos Schouten, Schouten Groente en Fruit

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant