Archieffoto van Winterland Oss.
Archieffoto van Winterland Oss. Foto: Leon Voskamp

Bestuur Winterland Oss vreest voor de toekomst

Algemeen 1.192 keer gelezen

OSS | Winterland Oss keert van 12 december 2018 tot en met 6 januari 2019 terug op de Heuvel. Maar hoe lang blijft het evenement in het Osse centrum nog bestaan? Voorzitter Peter Zegers vreest voor de toekomst nu het college van B&W heeft aangegeven de subsidie af te willen bouwen. "Het college van de gemeente Oss kan naar de buitenwacht zo met trots vertellen over Winterland, maar aan de andere kant laten ze ons wel in de steek."

door Leon Voskamp

Het bestuur van Winterland Oss wil de komende vier jaar 80.000 euro aan subsidie. Dit bedrag is volgens Zegers nodig om de continuïteit van het evenement te waarborgen. Die 80.000 euro heeft het Osse college echter niet in gedachten. De subsidie is momenteel 50.000 euro en dat wordt de komende jaren afgebouwd tot 30.000 euro.

Beveiliging
Zegers: "Vooropgesteld: voor de komende editie is er niets aan de hand. We hebben alles met dank aan sponsoren rond en kijken uit naar de start van Winterland. In 2019 kunnen we met 45.000 euro subsidie ook nog net een evenement organiseren, maar vanaf 2020 is dat niet meer mogelijk. De kosten voor de ijsbaan nemen toe en voor de beveiliging zijn we een bedrag van 35.000 euro kwijt. We zijn als bestuur -dat bestaat uit vrijwilligers- bovendien hoofdelijk aansprakelijk."

Lees woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant