Ton van Zantvoort.
Ton van Zantvoort.

Documentaire van Heeschenaar lijkt uit te groeien tot succes

Algemeen 999 keer gelezen

HEESCH | De documentaire Sheep Hero beleeft zijn wereldpremière tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) op zaterdag 17 november. Schapenheld zoals de Nederlandse titel luidt, is een 81 minuten durende cinematografische documentaire over de traditionele schaapherder Stijn Hilgers (Goirle) die wordt gedwongen te innoveren in een neoliberale wereld die haaks staat op zijn idealen.

De film van filmmaker en producent Ton van Zantvoort (Heesch, 1979) is geselecteerd uit 4000 films die zijn ingestuurd naar het prestigieuze A-festival en draait met 11 andere films in de Nederlandse competitie. De film is ontstaan als een regionale Brabantse productie en lijkt nu uit te groeien tot een internationaal succes. Het festival zet de film hoog in en heeft deze zeven keer geprogrammeerd in de allergrootste zalen van Amsterdam, zoals Tuschinski 1 waar 728 mensen in passen. In totaal kunnen er 2962 mensen de film op het grote doek gaan bewonderen. Van Zantvoort over de selectie van de film: "Ik ben heel blij. Dit is 's werelds hoogst haalbare podium in het genre. Als je daar bij hoort, dan is dat geweldig." Op 21 februari 2019 is Schapenheld de openingsfilm van het DOCfeed documentaire festival in Eindhoven. Dan zal de film ook in bioscopen over het hele land te zien zijn.

Groene Engel
Vorig jaar draaide er in de Groene Engel in Oss ook een film die geproduceerd is door Heeschenaar Ton van Zantvoort: 'Dick Verdult - Het Is Waar Maar Niet Hier' van regisseur Luuk Bouwman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant