Afbeelding

Natuuractiviteit voor kinderen en (groot)ouders in Ruwaardpark

Algemeen 204 keer gelezen

OSS | IVN Oss houdt zondag 11 november een natuuractiviteit in het Ruwaardpark in Oss. Dit bestaat uit een wandeling van een uur door het park en aansluitend een creatieve opdracht speciaal voor de kinderen. De wandeling begint om 14.00 uur voor de ingang van kinderboerderij De Elzenhoek. Vooraf aanmelden is niet nodig.

'Het is november. De herfst is in volle gang. Toch is er in deze donkere dagen voor december nog veel te zien en te beleven in de natuur. Nu de bladeren van de bomen vallen en de meeste planten uitgebloeid zijn, is er soms juist meer te zien dan anders. Je kunt dan eens gaan kijken naar andere dingen als groene bladeren en bloemen', aldus IVN Oss.

Bomen
'Vooral de bomen vallen nu op, zonder bladeren. En zeker in zo'n mooi Ruwaardpark. Er staan er veel en ook heel veel verschillende soorten. Die bomen zijn zich aan voorbereiden voor de winter, want volgend jaar in de lente zullen ze weer moeten gaan groeien en bloeien. Juist nu kan er op een speciale manier naar bomen gekeken worden. Dat wordt tijdens de wandeling dan ook volop gedaan. Uiteraard is er naast bomen nog meer te zien en te beleven. Ook daar zal aandacht aan besteed worden.'

Knutselen
Na een uurtje wandelen gaan de deuren van de ruimte in de kinderboerderij open en wordt er geknutseld met iets wat onderweg te zien was. Wat dat dan is, zal blijken als deze activiteit begint. De gemaakte werkstukjes kunnen na afloop mee naar huis genomen worden als een herinnering aan deze middag in de Ruwaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant