Afbeelding

Meerderheid van burgerpanel is tevreden over koopzondagen

Algemeen 213 keer gelezen

OSS | Tijdens een avond in de Groene Engel werden onlangs de resultaten van een enquête onder honderd centrumondernemers besproken. Zo gaf 72 procent van de ondernemers aan dat de koopavond op donderdag moet blijven. Maar wat vinden de centrumbezoekers? Onderzoeksbureau Toponderzoek vroeg dat in samenwerking met Weekblad Regio Oss aan het burgerpanel.

337 respondenten reageerden op de stelling 'Heeft u de koopavonden in Oss bezocht?'. 59 procent geeft aan een enkele keer per jaar naar de stad te gaan op donderdagavond, 26 procent komt er nooit. 4 procent is er wekelijks, 11 procent maandelijks. Wat als de koopavond in Oss op vrijdag is? 39 procent zegt dat donderdagavond de juiste avond is. 26 procent ziet de vrijdag wel zitten.

Koopzondagen
Iedere laatste zondag van de maand -plus een aantal rond de feestdagen- is het koopzondag. 55 procent van 336 respondenten is tevreden met dat aantal. 27 procent vindt dat er te weinig koopzondagen zijn. En tijdens feestdagen? Moeten de winkels dan open zijn? 56 procent vindt dat de centrumondernemers de deuren dan dicht moeten houden, 20 procent gaat voor open. 46 procent is van mening dat de supermarkten niet altijd open hoeven te zijn op feestdagen. 26 procent vindt dat de supermarkten wel gewoon open moeten zijn.

Ook meedoen?
Iedereen vanaf 16 jaar kan via het burgerpanel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente Oss. Aanmelden is mogelijk op www.TipOss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant