Het team van Dierenkliniek de Piekenhoef. (Foto: Hans van der Poel)
Het team van Dierenkliniek de Piekenhoef. (Foto: Hans van der Poel)
Koop Lokaal

Aandacht, rust en ruimte bij Dierenkliniek de Piekenhoef

Zakelijk 725 keer gelezen

Aandacht, rust en ruimte. Het motto van Dierenkliniek de Piekenhoef in Berghem. Het vat in drie sleutelbegrippen de werkwijze van dierenartsen Mark van der Zander, Maarten Simonse en hun team van deskundige dierenartsen samen. 

Bij de dierenkliniek aan de Koolzaadweg wordt alleen op afspraak gewerkt. "Een volle wachtkamer geeft stress bij huisdieren en eigenaren. Daarom kiezen wij voor het werken op afspraak. Dat geeft rust." Om dieren om hun gemak te stellen heeft Mark zo zijn trucjes. "Ik geef dieren de eerste keer een brokje. De daarop volgende keer trekken ze hun eigenaar naar binnen in plaats van andersom", lacht hij. Naast de praktijk beschikt Dierenkliniek de Piekenhoef over de Rijdende Röntgen. "Hiermee kunnen we ter plekke röntgenfoto's maken bij paarden, bijvoorbeeld voor de verkoop- en aankoopkeuring", legt Mark uit die het behandelen van koeien en varkens er graag als hobby bijdoet. Hij vindt het belangrijk dat mensen het gezicht van hun dierenarts kennen. "Daarom hebben we afspraakkaartjes met foto's van onze vijf dierenartsen erop. Daarbij vind ik huiselijkheid van belang. We zorgen dat ze in een prettige sfeer worden ontvangen."

Bruikbare tip
Met het oog op de komende jaarwisseling heeft Mark nog een bruikbare tip. "Veel honden zijn bang voor vuurwerk. Je kunt ze hierop voorbereiden als het onweert, dat zie je aankomen. Op het moment dat jij niet reageert, blijft het dier eveneens rustig. Door dit te herhalen, went het eraan", licht Mark toe terwijl hij aanstipt dat het raadzaam is om honden in te laten enten tegen kennelhoest. Voor de komende tijd zit de dierenarts volop plannen voor de praktijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant