De Liederentafel in Oss.
De Liederentafel in Oss.

Liederentafel al twaalf jaar een begrip in Oss: 'We kunnen echt iets voor mensen betekenen'

Algemeen 536 keer gelezen

OSS | De Liederentafel is bezig aan het twaalfde seizoen. Komende donderdag 8 november om 20.00 uur staat een nieuwe editie op het programma in D'n Iemhof aan de Sterrebos 35 in Oss.

Nannie Spieksma is sinds elf jaar samen met Carla Schuurmans de zangeres en samen met het Iemhof Combo (de band) wordt er tijdens iedere Liederentafel muziek gemaakt. Bij ieder liedje wordt de tekst geprojecteerd op een wand. Daarbij worden toepasselijke plaatjes getoond door Jack Salfischberger. Spieksma: "De avond bestaat uit drie blokken. In het eerste blok beginnen we met rustige nummers. Veelal Nederlandstalig, maar soms Engels of Duits. In de pauze worden er lootjes verkocht voor de loterij in de tweede pauze. Van de opbrengst maken we onder andere een bedrag over naar een goed doel. In het tweede blok wordt de muziek wat vlotter en merk je ook dat de stemming steeds beter is. In het derde blok verkleden Carla en ik ons en zingen we een liedje dat past bij de kleding. Je merkt dan dat het feest is in de zaal."

Veel bezoekers
De Liederentafel is er voor wijkbewoners, maar ook voor andere inwoners van de gemeente Oss. "We begonnen met zo'n dertig bezoekers, maar tegenwoordig is de opkomst een stuk beter. We hebben bijvoorbeeld een groep muzikale zestigers die hier voor de gezelligheid komt, maar ook mensen van 90 jaar. Sommigen zijn eenzaam en vinden het heerlijk om samen te zingen en met mensen in contact te komen." Dat laatste vindt Spieksma het belangrijkst: "Het is erg gezellig en we kunnen echt iets voor mensen betekenen." De avond wordt negen keer per jaar georganiseerd. De entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant