Politie.
Politie.

Politie deelt boetes uit aan snor- en bromfietsers

Politie 914 keer gelezen

OSS | De politie hield op donderdag 8 november een snor- en bromfietscontrole op vier locaties in de gemeente Oss en Bernheze. Vier stagiaires van de opleiding 'Handhaver Toezicht en Veiligheid Politie', een vooropleiding van de politie, sloten hierbij aan.

In totaal controleerden ze 78 snor- en bromfietsen waarvan er 19 de maximum constructiesnelheid ruim overtraden. De bestuurders van deze 19 snor- en bromfietsen hebben een proces-verbaal ontvangen en de voertuigen zijn voorzien van een WOK-status. WOK staat voor 'wachten op keuring'. Het kentekenbewijs wordt dan digitaal ingevorderd. Op het moment dat de betreffende snor- en bromfiets weer in originele staat verkeerd kan het Rijksdienst voor het Wegverkeer deze, na keuring, weer vrijgeven. Tot die tijd mag er niet met het voertuig gereden worden.

Daarnaast zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden, het niet gebruiken van het verplichte fiets- en bromfietspad en het rijden zonder rijbewijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant