Afbeelding

Onderzoek naar tragisch spoorongeval in Oss

112 3.221 keer gelezen

OSS | Na het tragische spoorongeval op donderdag 20 september 2018 in Oss worden diverse onderzoeken gedaan naar de oorzaak. Eén van die onderzoeken gebeurt bij het spoor in Oss aan de Molenstraat en aan de Braakstraat.

Woensdag 14 november zijn er proefmetingen bij de spoorwegovergang in de Molenstraat. Op donderdag 15 november starten de metingen in de Braakstraat. De metingen in de Braakstraat duren vijf tot zes dagen.

Wat wordt onderzocht?
Het onderzoek bestaat uit metingen naar de elektromagnetische velden die van het spoor komen: van een overweginstallatie, de bovenleiding of van treinen. Vervolgens wordt onderzocht of deze elektromagnetische velden van invloed kunnen zijn op een Stint.

Metingen
In opdracht van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Agentschap Telecom (AT) doet een erkend bedrijf de metingen. De onderzoekers dragen veiligheidshesjes en maken gebruik van meetapparatuur. De metingen leveren geen hinder voor het verkeer op. Naar verwachting zijn de onderzoeksresultaten eind 2018 of begin 2019 bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant