Mark Strik trainer van Margriet ontvangt zondag Nooit Gedacht
Mark Strik trainer van Margriet ontvangt zondag Nooit Gedacht

3D: Derby Margriet – Nooit Gedacht is aanrader, Vitesse'08 naar getergd Handel

Voetbal 1.613 keer gelezen

Periode-1 is al vergeven aan Olympia'18 de ongeslagen koploper in deze klasse. Alleen Vitesse'08 wist Olympia een gelijkspelletje te ontfutselen tot nu toe. Mooi affiche is de derby Geffen – Oss of beter gezegd Margriet dat Nooit Gedacht ontvangt. De laagst geplaatsten treffen elkaar in Megen voor het duel Ulysses – Constantia. Het wordt buigen of barsten op Den Heuvel zondag.

Door: Peter Kuijpers

Olympia'18 harkte anderhalve week geleden het eerste prijsje binnen door winnaar te worden van periode-1. De manier waarop dat gebeurde was indrukwekkend met een 0-4 zege op Avanti'31. Een overwinning die aansprak, want niet veel ploegen kunnen zeggen dat ze winnend bij Avanti'31 vertrokken en dan nóg met aansprekende cijfers. Zondag was het minder. In een natte entourage werd met 0-3 verloren in de bekerontmoeting met Volharding. Het regenweer nam veel charme weg van het aansprekende affiche op het Pelzer Sportpark. De eerste nederlaag van het seizoen hoe werkt dat in op een team. Trainer Wil Beijer: "We zijn na de bekerconfrontatie met Volharding weer met beide benen op de grond gekomen en de boel weer opgepakt. Misschien bleek wel met vlagen dat we voor dit soort confrontaties nog niet helemaal klaar waren.We waren met fases ook de betere ploeg dat doet ons dan weer goed. We scoren alleen niet en geven de goals te gemakkelijk weg. Zondag MULO. Hele belangrijke pot om na een nederlaag de zaak weer op poten te krijgen. We hebben nog vijf weken voor de winterstop die overigens maar heel kort duurt. Ik het volste vertrouwen in de confrontatie zondag." 


Morris Landman (9) zondag nog niet fit volgens Strik

Margriet – Nooit Gedacht
Margriet het team van trainer Mark Strik speelde afgelopen zondag een leuk bekerduel met het bezoekende EVVC. Strik: "Het was inderdaad een goede wedstrijd die we hebben gespeeld. Aankomend weekend gaan we weer verder met de competitie. Om nog terug te komen op de wedstrijd tegen Vitesse'08 (4-0 verlies red.PK) denk ik dat we bij vlagen prima speelden, echter werd elke kans en de foutjes aan onze kant direct afgestraft. Wat dat betreft een goede leerschool denk ik voor onze jonge groep, zaak dat dit niet meer gebeurd en we alerter zijn op dat soort momenten. Ik verwacht zondag een lastige wedstrijd tegen het stugge Nooit Gedacht maar we gaan deze week er ons op voorbereiden en zondag voor de overwinning." Er is wat fysieke schade opgelopen de afgelopen twee wedstrijden: Strik: "We zijn niet geheel ongeschonden uit de afgelopen week gekomen. Morris Landman zal niet fit zijn om te spelen, net als de al langdurig geblesseerde Luuk Haas en Fazli Ibis. Dit gaat echter met kleine stapjes wel steeds beter. Verder hebben we wat twijfelgevallen maar hopelijk herstellen deze aankomende week en kunnen ze er zondag gewoon bij zijn." Om 14.30 uur zal scheidsrechter Van Veenendaal de bal aan het rollen brengen aan de Amstelhoef.

Excellent – Avanti'31
De ploeg uit Oploo verloor in de laatste competitiewedstrijd met 1-0 van laagvlieger MULO dat door de zege het puntenaantal verdubbelde naar zes punten. Excellent heeft wat mutaties momenteel weet ook trainer John Janssen dan komt zo'n rustweekend goed van pas. Janssen: "Dat klopt. Afgelopen weekend hebben we niks gedaan, het was een goed moment om rust te pakken. We hebben vanaf de voorbereiding al te maken met  blessures en ook zondag zullen er jongens ontbreken. Maar dan nog hebben we een goede groep die meer moet kunnen brengen als we tegen MULO hebben laten zien. Als we er met z'n allen vol voor gaan kunnen we het iedere ploeg moeilijk maken, is dit niet het geval dan kunnen we van elke ploeg in deze derde klasse verliezen."



Trainer John Janssen van Excellent: "We hebben iets goed te maken" 

Plicht
De trouwe garde uit Oploo. Ze zijn er altijd uit en thuis. Janssen: "Zeker, we hebben ook  iets goed te maken voor onze supporters die in Helmond aanwezig waren. Ik vind het altijd weer mooi om te zien dat er veel mensen uit Oploo ook bij een uitwedstrijd aanwezig zijn. Vaak zijn dit ook nog mensen die heel veel voor de club doen en dan heb je de plicht als speler om alles te doen wat binnen je vermogen ligt om te proberen een wedstrijd te winnen. Aangezien Avanti'31 een sterk team heeft zullen we ook een andere instelling nodig hebben om het hen moeilijk te maken"

FC Schadewijk – Boekel Sport
Trainer Gaby Kuijpers leeft, lijkt ons, momenteel in een bubbel van euforie. Winst op MULO, gelijk uit bij Schijndel en uitschakeling van Hoofdklasser UDI'19/CSU voor de beker. Daarvoor klein verlies bij Avanti'31 maar winst uit bij Volkel. Een track record waar menig collega jaloers op is. Gaby Kuijpers met zijn nuances: "Ja, na zo'n serie en overwinning ziet dat de buitenwereld natuurlijk ook." Een verplichte landing op aarde is dan nodig. "Natuurlijk moeten we weer met beide op de grond gaan staan, dat is lastig af en toe ook als trainer." Boekel Sport is de tegenstander zondag. Een goed collectief. "Wat je zegt. Ik kom de laatste jaren Boekel Sport al een paar maal tegen. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Het wordt dus weer lastig zondag. We hebben ook laten zien dat we het kunnen, dus dat moeten we vasthouden dan kunnen we ook Boekel Sport verslaan" ,zegt Gaby Kuijpers trainer van FC Schadewijk.



Niek Hermans zondag met Constantia naar de boorden van de Maas 

Ulysses – Constantia
Trainer Sander Janssen weet als geen ander dat de resultaten mager zijn. Dat kleur je niet vrolijker in en is het zoals het is. Janssen: "We hebben zeer wisselvallige resultaten behaald de afgelopen weken. Zondag zijn we tot nu toe voor het eerst volledig compleet, ik kan hiermee tactische keuzes gaan maken. Zondag wacht Constantia, een ploeg waarmee we vorig jaar twee leuke duels mee uitgevochten hebben (gelijkspel en verlies). Het is een leuke ploeg om tegen te voetballen met een sympathieke trainer Niek Hermans. Of je al over een degradatieduel kan spreken? Dat weet ik niet, er zijn nog 19 wedstrijden te spelen en 57 punten te verdelen."

Handel – Vitesse'08
Zware dobber zonder meer voor Handel zondag. En de zaken lopen vooralsnog niet naar wens weet ook trainer Tom  Jacobs: "Helaas hebben we niet de sprong op de ranglijst kunnen maken die we wilden maken. Het zat niet mee in de afronding tegen Boekel Sport. De tweede helft hebben we uitgebreid nabesproken en dat was een mooi en waardevol leermoment voor ons. Fijn om te merken dat de spelers zo goed reflecteren en dat daaruit dan concrete acties komen voor in de volgende wedstrijden. De voetbal loze zondag kwam op een prettig moment. Zo konden de pijntjes die er waren in de selectie weer helen. Er zal dus een fitte groep aan de aftrap verschijnen. Ik heb de nodige informatie mogen ontvangen over vitesse'08, dus we zullen weer goed voorbereid aan de aftrap staan. De ploeg liet vorig seizoen al zien dat het goed kon voetballen, echter zag je dat toen niet terug in de resultaten. Dit seizoen lijken ze daar stabieler in te zijn en makkelijker wedstrijden te winnen. Een mooie uitdaging voor ons om onze ambities te tonen en volle bak voor de winst te gaan."



Tom van Dalen trainer van Volkel: "We hebben een fitte selectie" 

Volkel – Schijndel
Het leven van voetbalclub Volkel heeft zo zijn ups en downs. Het kleeft nu eenmaal aan de ploeg waar het ook aan mag liggen. De fluctuaties zijn meestal dé oorzaak dat dé grote successen uitblijven. Trainer Ton van Dalen zal er beslist voor het slapen gaan vaak over gepiekerd hebben en hopelijk geen slapeloze nachten. Het team wat hij heeft gevormd is kwalitatief niks mis mee en kan in potentie meedoen om de prijzen. Eens moet het er toch van komen. Liefst zondag al want hoe dicht Schijndel, Veghel en Volkel ook bijeen liggen is voetbalclub Schijndel amper een bekende. Tom van Dalen: "Schijndel, inderdaad een onbekend team voor ons. We hebben de laatste twee wedstrijden verloren. Thuis zijn we verplicht aan ons trouwe publiek om de drie punten te pakken dit weekend. We gaan uit van onze eigen kracht en dit doen we met een fitte selectie. We zijn op dit moment alleen bezig met onszelf en we bekijken de situatie van wedstrijd tot wedstrijd als het om de stand gaat" ,zegt de Volkel trainer Tom van Dalen die scheidsrechter Ron Kerkhof om 14.30 uur ziet fluiten voor aanvang op de Eeuwsels.

Programma zondag 3D:
FC Schadewijk-Boekel Sport
Ulysses-Constantia
Volkel-Schijndel
Handel-Vitesse'08
Olympia'18-MULO
Excellent-Avanti'31
Margriet-Nooit Gedacht

Stand:
1.Olympia'18 7-19
2.Vitesse'08 7-14
3.Volkel 7-12
4.Margriet 7-12
5.Boekel Sport 7-12
6.Avanti'31 7-11
7.Excellent 7-10
8.Schijndel/De Wit 7-9
9.Nooit Gedacht 7-9
10.Handel 7-8
11.FC Schadewijk 7-8
12.MULO 7-6
13.Ulysses 7-4
14.Constantia 7-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant