Afbeelding

Vijf bekende Berghemnaren strijden om titel Maestro 2018

Algemeen 520 keer gelezen

BERGHEM | Berghem heeft een nieuw muzikaal evenement op de kalender. Op zaterdag 17 november staat Dorpshuis de Berchplaets in het teken van de beste Maestro. Vijf bekende Berghemnaren klimmen op de bok voor het orkest van Muziekvereniging Harmonie Concordia Berghem.

Muziekvereniging Concordia en de activiteitencommissie van Dorpshuis de Berchplaets zijn vorig jaar gestart met de organisatie van een Bergse versie van het tv-programma Maestro. Er werd gezocht naar vijf bekende Berghemnaren, die ieder een bepaalde groep van Berghem vertegenwoordigen en niet bang zijn voor een serieuze uitdaging. Hoessenbosch-actrice en scoutingleidster Hanneke van Erp, prins carnaval John van Krevel, dressuurkampioene Sanne Voets, ondernemer van het jaar Theo van de Camp en wethouder Thijs van Kessel namen de uitdaging aan en strijden zaterdag om de titel 'Bergse Maestro 2018'. Hanneke van Erp voelde zich vereerd dat ze werd gevraagd voor deze eerste editie. "Ik zie het als een enorm leuke uitdaging. Ik kende het programma wel van tv, maar deze Bergse editie is natuurlijk wel helemaal nieuw. " Met enkele jaren pianoles en zangles in haar puberjaren is muziek niet helemaal vreemd voor Hanneke en als toneelspeelster is ze gewend om op het podium te staan. "Maar dit is toch wel even iets anders. Toneelspelen doe je als groep, maar als dirigent sta je helemaal alleen en als jezelf in de spotlights." De vijf deelnemers dirigeren ieder een klassiek stuk en een muziekstuk uit een film. Eind oktober kregen ze te horen welke stukken waren toegewezen. Hanneke: "We hebben twee repetities gehad met dirigent Marc Kocken hoe je de juiste aanwijzingen geeft aan het orkest. En vanaf dat moment werd het oefenen met de orkestband aan de keukentafel." Vervolgens zijn alle kandidaten uitgenodigd om daadwerkelijk voor het orkest te staan. "Die eerste keer was ik echt heel zenuwachtig. Maar toen ik merkte dat de orkestleden hun best deden om op mij te letten, ontstond er een wisselwerking. Het is een heel speciale ervaring om te voelen dat het orkest jou volgt. Ik ga echt buiten mijn comfortzone, maar ik heb veel zin in zaterdag."

Kaarten kosten €7,50, incl. 1 consumptie in de voorverkoop en zijn te bestellen via www.berchplaets.nl of in de foyer van De Berchplaets. Aan de kassa kosten de kaarten €10,-. Aanvang 19.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant