Afbeelding

Boek 't Strôtje over historie van de Schoonstraat in Heesch

Algemeen 590 keer gelezen

HEESCH | Heemkundekring De Elf Rotten uit Heesch brengt samen met Tiny Goossens een nieuw boek uit: 't Strôtje Heesch. Het boek gaat over de geschiedenis van één van de oudste en kleinste straten van Heesch: de Schoonstraat.

De auteur van het boek, Tiny Goossens, is opgegroeid in de Schoonstraat in Heesch en woont er al zijn leven lang. Samen met de Fotowerkgroep van de heemkundekring heeft hij het boek 't Strôtje Heesch samengesteld. Harrie van Helvoort verzorgde de lay-out van het boek en Henrie Verstegen was verantwoordelijk voor de foto's. Het boek -met 108 pagina's- wordt gepresenteerd op zondag 25 november in de Heemschuur aan de Schoonstraat 35 in Heesch. Na de presentatie om 14.30 uur is het boek te koop voor 17,50 euro.

Bewoningsgeschiedenis
Het boek schetst in woord en beeld de bewoningsgeschiedenis van de Schoonstraat, de verbinding tussen de Hoogstraat en de Rijksweg vanaf 1900. Het was een straat met middenstanders en ambachtslieden: een bierbrouwer, een klompenmaker, twee bakkers, een slijter, een aannemer, een slager en een varkenshandelaar. Het is de straat waar de internationaal vermaarde firma Zwanenberg is begonnen, de straat van Driekske Boerke, Janus van Nolle, Willem Zuutjes en Has Buuts. De befaamde bierbrouwerij 'De Drie Leliën' was er gevestigd, evenals de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond met het bondgebouw, het diepvrieshùske en de brandweertoren. De auteur lost met dit boek een belofte in die hij 25 jaar geleden heeft gedaan tijdens de reünie van de bewoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant