Vianen Vooruit zondag lastige tegenstander voor Heeswijk
Vianen Vooruit zondag lastige tegenstander voor Heeswijk Foto: HANNY VD LINDEN

2H Trainers carrousel komt op gang, periode-1 met nog drie kanshebbers

Voetbal 758 keer gelezen


Helvoirt plaatste zich afgelopen zondag, onder het oog van DAW trainer Rob van der Ven, in een zetel door het achterstallige duel met Sparta'18 winnend af te sluiten. De afgelasting op de eerste competitiedag destijds die nogal wat discussie veroorzaakte bij de collega's. DAW kan nog roet gooien in het Helvoirts feestje , maar dan moet er wel gewonnen worden en Heeswijk en Erp van respectievelijk Vianen Vooruit en Emplina winnen. Belooft weer een heerlijk dag te worden met een onvoorspelbare afloop.

Door: Peter Kuijpers

Erp vertrekt zondag naar Empel waar trainer Marc van de Ven deze week verrassend liet weten niet door te gaan. Je kan er een verhaal met romantische bespiegelingen op nahouden, maar de feiten liegen niet. Er zijn afspraken niet nagekomen en dan trek je als trainer je conclusie. Klaas Wels, nu trainer van BVO TOP-Oss, was daar in zijn amateurtijd ook altijd heel straight in. Afspraken zijn afspraken en daar valt niet aan te tornen. Udenaar Van de Ven is in het bezit van TC-1 en heeft bewezen in Heeswijk dat het zeker een blijvertje kan zijn. Van de Ven: "De spelersgroep heeft dit bericht tot zich genomen en ik moet ze complimenteren met het feit dat ze dit vervolgens toch hebben kunnen omzetten naar een uitstekende training. In deze competitie is voor alle ploegen heel veel mogelijk en door middel van het blijven ontwikkelen van de speelwijze en spelprincipes willen we omhoog op de ranglijst. Zondag de mooie uitdaging tegen Erp, op voorhand genoemd als titelkandidaat mede door de uitstekende nieuwe trainer en de versterkingen. Helaas voor hun hebben ze enkele langdurige blessures, waardoor het veld met kanshebbers om de bovenste plaatsen alleen maar groter  wordt. We zijn wél compleet en hopen zondag Erp op de ranglijst te kunnen achterhalen."



Gerwin van den Boom node gemist bij EVVC (Foto Peter Kuijpers)

Real Lunet – EVVC
Op zich was de aankondiging dat trainer Stephan Hesemans EVVC gaat verlaten niet erg verrassend. Bij de meeste trainers is de versheidsdatum al veel eerder verlopen. Hesemans, als opvolger van John van Nielen† hield dat langer vol en ligt goed in de groep en heeft bewezen prima met mensen om te kunnen gaan wat belangrijk is op een klein kerkdorpje als Vinkel. Bovendien waren de resultaten navenant. Soms kijken trainers je aan of je een oneerbaar voorstel doet als je in november vraagt of er al over doorgaan of stoppen is gesproken. "Dat is tijd zat in februari"  ,hoorde ik laatst een trainer zeggen." Dan is het lijkt me de hoogste tijd om onder die steen uit te komen. De contract verlengingen spelen steeds vroeger en dat blijkt wel. Daar komt nog eens bij dat er meer trainers zijn dan clubs de laatste jaren.

Favorietenrol
Hesemans dankt onze Heer op blote knieën dat hij een speler als Gerwin van der Boom in zijn team heeft die al lang het shirt had moeten dragen van O.S.S.'20, Blauw Geel'38 of UDI'19 om er maar een paar te noemen. De speler heeft kantine belangen bij EVVC, maar blijkt ook een hondstrouw clubgevoel te hebben. Mooi toch dat ze er nog zijn. Momenteel is hij geblesseerd en blijkt zijn kuitbeen te hebben gebroken. Hij wordt na de winterstop weer terugverwacht. Dat gemist is tastbaar in de resultaten van de Groen Witten. Zondag naar Real Lunet dat plots de aangemeten favorietenrol niet waar kan maken. De club verloor achtereenvolgend  van Helvoirt, Erp en Vianen Vooruit. Blessures? We weten het niet, maar dat het niet lekker gaat in Vught is wel duidelijk. EVVC is dus op Van den Boom na compleet zondag, dus is winst de eerste optie.

Berghem Sport – Volharding
Mark Blenckers, aanvoerder van Volharding, zei het zondag in Boxmeer nog voor de Kliksportcamera toen we hem confronteerde met zijn enorme schotkracht: "Ja, maar vraag dan aan Donny van Herpen even of hij zich in wil houden komende wedstrijd tegen ons, want ook hij kan er wat van." Leuk en natuurlijk actueel omdat het team van trainer Johan Vullings zondag afreist naar De Koppelsteeg in Berghem. De club uit Berghem kijkt terug op drie prima weken. Winst op Sportclub Irene, winst uit bij Helvoirt waar het nu nog even spannend blijft voor periode-1 en afgelopen week werd er voor de beker gewonnen bij de 'Heen-en-weer' van de vierde en derde klasse Hapse Boys. De ploeg van trainer Michel Kuijpers die momenteel opnieuw koploper zijn. Trainer Willem van der Burgt: "Volharding heeft normaal gesproken een goed voetballend elftal. Ze weten het net de laatste weken weer te vinden en daar ontbrak het in de eerste wedstrijden met name aan. Hopelijk zijn we op volle oorlogssterkte maar dat is deze week nog even afwachten. Als we er weer staan als collectief zoals tegen Helvoirt dan zijn we voor iedere tegenstander lastig te bespelen. Tot dusver zijn de onderlinge verschillen erg klein in deze competitie dus ik verwacht zondag ook weer een spannende wedstrijd."



Robbert Knipping speelt zondag 'hoogstwaarschijnlijk' wel (Foto Peter Kuijpers)

DAW – Helvoirt
Het wordt voor Helvoirt een spannende dag op Sportpark Den Heuvel in Schaijk. De club is bij winst winnaar van periode-1. Het doelsaldo van Helvoirt is het beste (+5) in vergelijk met Heeswijk (+3) en Erp (+2).  DAW had een rustig weekend en had geen bekervoetbal. Trainer Rob van der Ven: "Inderdaad, even een weekje rust in combinatie met wat andere activiteiten samen, heeft de groep goed gedaan. Vanaf nu gaat de focus weer op voetbal. Zelf ben ik zondag naar Helvoirt - Sparta '18 geweest, dus wat dat betreft weten we wat we kunnen verwachten. We zullen ons moeten wapenen tegen de angels van Helvoirt, maar bovenal zullen we zelf meer als team moeten spelen. De laatste twee wedstrijden is ver onder ons niveau geweest. Natuurlijk heeft dit ook te maken met spelers die afwezig zijn, maar op deze manier verliezen mag gewoon niet. We zullen veel meer van ons zelf af moeten bijten en minimaal dezelfde arbeid moeten leveren als de tegenstander. Zondag een mooi moment om dit te laten zien en het Helvoirt zo lastig mogelijk te maken."



Thijs van Sleeuwen nog groot vraagteken voor zondag (Foto Eric Elbers)

Venhorst – SSS'18
De club uit Venhorst liet van zich horen de laatste weken en dat zag ook trainer Joost Janssen: "Ja, prima zeges op zowel EVVC en Erp. In beide gevallen waren wij gewoon beter, met een goed tactisch plan wat de jongens in beide gevallen erg goed hebben uitgevoerd. Afgelopen donderdag hebben wij voor de beker tegen Venray gespeeld. Leuke wedstrijd waarin Venray beter was, maar wij toch wat kansjes creëerde. Terecht overwinning voor Venray dat echt een goed en leuk jong team heeft."

Thuiswedstrijd
De competitie staat weer voor de deur dit weekend. "Deze week gaat de blik inderdaad weer op de competitie en wel op SSS'18, waar wij vorig jaar thuis van verloren en uit wonnen. Waarbij wij uit misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen speelde. Op de randlijst scheelt het zeven plaatsen maar bij winst komen wij boven SSS'18 te staan. Dat geeft ook aan hoe dicht het nog steeds bij elkaar zit. In de thuiswedstrijd werden wij verrast door de diepgang van hun spits achter onze verdediging. Dat zal ons niet nog een keer overkomen. Komende zondag dus vanuit een compacte organisatie proberen SSS'18 op te vangen en vandaar uit proberen kansen te creëren. Thijn van de Vossenberg en Thijs van Sleeuwen zijn twijfelgevallen, waarbij ik niet verwacht dat Thijs gaat spelen van het weekend. Dat is wel echt een aderlating voor ons. Gelukkig is de selectie dit seizoen is breder en kunnen wij blessures iets beter opvangen."



Gerke van den Akker steun in de Heeswijkse defensie waar Sijbers zes spelers voor heeft (Foto Peter Kuijpers)

Heeswijk – Vianen Vooruit
Eveneens een belangrijk duel met betrekking op de afwikkeling van peridode-1 waar de Ballendonkers zeker nog kandidaat zijn. Vianen Vooruit begon deze competitie schuchter, maar zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is aansprekend en duidt op voortuitgang. Trainer Stef Sijbers waakt voor de counterkracht van Vianen Vooruit: "Voor zondag moeten we inderdaad vooral oplettend zijn voor de snelle omschakeling van Vianen Vooruit, verder kijken we naar ons eigen spel. We zullen beter moeten spelen als tegen Irene maar ja we nemen wel de drie punten mee. Je ziet aan de uitslagen dat er geen makkelijke wedstrijden tussen zitten. Het lijkt er dit jaar op dat je meer punten nodig hebt om erin te blijven dan om kampioen te worden J.  Gerke van den Akker heeft tegen Sportclub Irene ook weer gespeeld, dus dat betekent dat ik achterin nu zes spelers voor vier plekken heb, dat wordt een keuze maken. Op Dylan Davies na lijkt het erop dat we compleet zijn." Kliksport is zondag aanwezig bij de wedstrijd waar om 14.30 uur de gepokte en gemazelde scheidsrechter Egbert Verstappen uit Grathem fluit voor het begin.

2H: Programma voor zondag:
Heeswijk-Vianen Vooruit
Venhorst-SSS'18
Sparta'18-Sportclub Irene
Real Lunet-EVVC
DAW-Helvoirt
Berghem Sport-Volharding
Emplina-Erp

Stand:
1.Helvoirt 7-15
2.Heeswijk 7-13
3.Erp 7-13
4.SSS'18 7-11
5.Emplina 7-10
6.Berghem Sport 7-10
7.Real Lunet 7-9
8.Vianen Vooruit 7-9
9.Volharding 7-9
10.DAW Schaijk 7-9
11.Venhorst 7-8
12.EVVC 7-8
13.Sparta'18 7-6
14.Sportclub Irene 7-4

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant